Ψήφισμα αιτημάτων από Εργατικά σωματεία των Τρικάλων

 ergasia skies 3

Εργατικά σωματεία, σωματεία των ΕΒΕ, σύλλογοι αγροτικοί, ό σύλλογος γυναικών και το σωματείο συνταξιούχων του νομού μας, πραγματοποιούμε σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας και κατάθεση άμεσων αιτημάτων, στον Διοικητή του Γ.Ν.Τρικάλων που πρέπει να ληφθούν στο νοσοκομείο του νομού μας, για την κάλυψη της περίθαλψης σε όλους τους ασφαλισμένους–ανασφάλιστους-άνεργους και τις οικογένειες τους.

Υπερασπιζόμαστε τον αγώνα με κεντρικό αίτημα μας:

Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία – πρόνοια με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Η υγεία του λαού, κινδυνεύει από την βάρβαρη επίθεση κυβέρνησης, Ε.Ε, κεφαλαίου, που προκαλεί τεράστια προβλήματα στις εργατικές-λαϊκές οικογένειες, αφού περικόπτει δραστικά την κρατική χρηματοδότηση στα Νοσοκομεία, τα Κ.Υ. και τον ΕΟΠΥΥ, την μετατρέπει σε όλο και πιο ακριβό εμπόρευμα.
Δεν καλύπτει τις μεγάλες ελλείψεις σε όλα τα Νοσοκομεία, Κ.Υ και στο νομό μας, σε μόνιμο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, σε εξοπλισμό και αναλώσιμα, που στερεί την δυνατότητα της δωρεάν πρόσβασης στους ανασφάλιστους, προκειμένου να στηριχθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου, τόσο μέσα, όσο και έξω από το δημόσιο σύστημα υγείας.
ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!!
Δεν συμβιβαζόμαστε με νοσοκομεία που έχουν κλειστές τις πόρτες στους ανασφάλιστους, άνεργους, συνταξιούχους σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν.
Η απόκρουση και η ανατροπή αυτής της πολιτικής προϋποθέτει, γερά σωματεία με ταξική γραμμή πάλης ενάντια στην εργοδοσία και το κράτος της.
Προϋποθέτει τη δραστήρια συμμετοχή όλων των εργαζομένων στη λήψη αποφάσεων και στον αγώνα! Ενότητα στην πάλη για τα συνολικά δικαιώματά μας και όχι απλά για να αλλάζουν χρώμα οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις.
Προϋποθέτει γερή λαϊκή συμμαχία με τα στρώματα που πλήττονται και σύγκρουση με την ανθρωποφαγία που καλλιεργεί η κυβέρνηση.
Με οργάνωση και αγώνα να δημιουργηθεί ένα ορμητικό ποτάμι για να παρθούν πίσω ΟΛΑ τα μέτρα που αυξάνουν τη συμμετοχή των εργαζομένων σε εισφορές, που περικόπτουν συνεχώς φάρμακα, υπηρεσίες και παροχές Υγείας
Καλούμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία να βγουν μπροστά, να πάρουν πρωτοβουλίες δράσης, να ενημερώσουν και να διεκδικήσουν κρατική εξασφάλιση και χρηματοδότηση στην Υγεία, την πρόληψη.

ΓΙΑ ΤΟ Γ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΙΕΚΔΥΚΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ:

 Να λειτουργήσει το παιδιατρικό Ιατρείο 2 ημέρες την εβδομάδα και για το καλοκαίρι, οι εμβολιασμοί να παρέχονται δωρεάν στα παιδιά των ανασφάλιστων – ανέργων οικογενειών.
 Πρόσληψη παιδιάτρων στο Νοσοκομείο και τα Κ.Υ. του νομού μας για την κάλυψη των αναγκών πάνω από 7.000 παιδιά!!
 Να λειτουργήσει άμεσα ο «Μαστογράφος» στο νοσοκομείο και να παρέχεται δωρεάν σε όλες τις γυναίκες.
 Να δημιουργηθεί Δημόσια ψυχιατρική κλινική στο νοσοκομείο, πρόσληψη Ψυχιάτρου στο τακτικό ΕΞ.Ι. με κάλυψη των αναγκών του νομού μας.
 Να λειτουργήσουν άμεσα όσες κλινικές είναι κλειστές ή υπολειτουργούν στο Γ.Ν Τρικάλων με πλήρη εξοπλισμό.
 Κάλυψη όλων των ελλείψεων σε αριθμό και ειδικότητες γιατρών, νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού στο Νοσοκομείο, τα Κ.Υ, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με οποιαδήποτε σχέση εργασίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 Καμία υπηρεσία του νοσοκομείου σε εργολάβους, χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό ΤΩΡΑ στις υπηρεσίες καθαριότητας- φύλαξης-τραπεζαρία-μαγειρεία-τεχνική υπηρεσία με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που δουλεύει στα συνεργία, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 Να μην φύγει καμιά αφελή από το νοσοκομείο προς την Εφορία, από νοσήλια ανασφάλιστων, άνεργων, είτε δεν έχουν βιβλιάριο Υγείας και δεν καλύπτονται από την Πρόνοια.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ:

 Αποκλειστικά Δημόσιες και Δωρεάν παροχές Υγείας- Πρόνοιας για ΟΛΟΥΣ χωρίς τη συμμετοχή Ιδιωτών στην Υγεία και το φάρμακο.
 Να στηριχτεί η Πρωτοβάθμια Υγεία του λαού με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.
 Να καταργηθούν οι εισφορές στον κλάδο υγείας για τους ασφαλισμένους-άνεργους.
 Να σφραγιστούν ΤΩΡΑ τα βιβλιάρια όλων των ανασφάλιστων, να καλυφθούν όλοι εργαζόμενοι στα «κοινωφελή προγράμματα» και στα προγράμματα μαθητείας ή πρακτικής άσκησης.
 Να καταργηθούν: Το χαράτσι των 5 ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία, η πληρωμή στα απογευματινά ιατρεία και κάθε πληρωμή των ασθενών στα νοσοκομεία.
 Όχι στην λειτουργία ιδιωτικών απογευματινών χειρουργείων, με αμοιβή, στα δημόσια νοσοκομεία.
 Να καταργηθεί το χαράτσι του 1 ευρώ για κάθε συνταγή στα φάρμακα. .
 Κατάργηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα.
 Να καταργηθούν οι λίστες στα φάρμακα.
 Να αποσυνδεθούν οι παροχές στην υγεία και στο φάρμακο από το ασφαλιστικό σύστημα.
 Ανάπτυξη κρατικού φορέα έρευνας, παραγωγής, εισαγωγής και δωρεάν διάθεσης των φαρμάκων με αποκλειστικά επιστημονικά κριτήρια.
 Ουσιαστικά μέτρα προστασίας σε όλους τους χώρους δουλειάς, πρόσληψη γιατρού εργασίας και τεχνικού ασφάλειας.
 Να γίνει δημόσιο κέντρο αποκατάστασης στο νομό Τρικάλων
 Να περάσει η Πρόνοια, τα Κ.Υ, υπηρεσίες που ανήκουν στην πρόληψη, τα κέντρα αποκατάστασης της υγείας, στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, με πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος.

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ:

ΛΟΓΙΣΤΩΝ – ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α.
ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Σωματεία ΕΒΕ: ΨΥΚΤΙΚΩΝ – ΞΥΛΟΥΡΓΩΝ –
ΣΥΛ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ(μέλος της ΟΓΕ)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤ. ΣΥΛΛΟΓΩΝ «Η ΑΝΟΙΞΗ»

.