Ψηφιακά δρώμενα – 25ο φύλλο – 6ο ΓΕΛ Τρικάλων

Όπως όλοι γνωρίζουμε και έχουμε συνειδητοποιήσει ο τελευταίος χρόνος, εξαιτίας της πανδημίας, υπήρξε πολύ διαφορετικός, περίεργος ενδεχομένως αλλά και ιδιαίτερα δύσκολος για το γενικό σύνολο… Άλλαξαν οι συνθήκες της καθημερινότητας όλων και ζήσαμε τους περισσότερους μήνες όπως δεν έχουμε ξαναζήσει και φανταστεί ποτέ άλλοτε.

Δεν μπορούσαμε και δεν μπορούμε προς το παρόν να κάνουμε με άνεση και χωρίς ανησυχία κάποια πράγματα που στο παρελθόν θεωρούσαμε δεδομένα. Καλούμαστε πλέον να φοράμε σχεδόν παντού μάσκα, να υποβαλλόμαστε σε rapid, selftests, υπάρχουν παντού αντισηπτικά και όλα τα συναφή…  Από την άλλη, η οικονομία της χώρας μας όπως και σε πλήθος άλλων χωρών έχει κλονιστεί. Εκατοντάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους, πολλοί έχασαν την δουλειά τους και γενικώς όλα ακολουθούν την “κατηφόρα”. Λόγω της πανδημίας έχουν αυξηθεί τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και όχι μόνο, οι εγκληματικές ενέργειες πληθαίνουν, καθώς ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι οδηγούνται στην (κατά)θλιψη. Επομένως, προκειμένου να τελειώσει αυτή η κατάσταση, που τόσο μας έχει κουράσει όλους, το συντομότερο χρειάζεται να ακολουθούμε όλοι όσο πιο πιστά μπορούμε τα μέτρα προστασίας και τους κανόνες υγιεινής για να είμαστε εμείς και τα άτομα που αγαπάμε καλά!

Στο 25ο φύλλο μας: α) συζητήσαμε με το δημοσιογράφο κ.Ζαούτσο Αλέξανδρο (ΕΡΑ Θεσσαλίας), για το πως τα Μέσα Ενημέρωσης και η δημοσιογραφία κάλυψε την πανδημία, β)γνωρίσαμε τις προσωπικότητες των Φιλελλήνων που βοήθησαν στην επανάσταση του 1821 μέσα από την κοινή διαδικτυακή παρουσίαση του 6ου ΓΕΛ και της Σχολής Σαχέτι (Νότια Αφρική), γ) μελετήσαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τρίτη ηλικία και πως μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε, δ) αναρωτηθήκαμε για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον στην Επιστήμη της Πληροφορικής, για τις γλώσσες προγραμματισμού, ε) ερευνήσαμε το φαινόμενο του αναλφαβητισμού και το πώς επηρεάζει την Ελλάδα και τον κόσμο, στ) χαρήκαμε με την ομάδα Smart Path του σχολείου μας που διακρίθηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό GenerationNext και ζ) διαβάσαμε ποιήματα των μαθητών της Γ’ Λυκείου στο πλαίσιο του μαθήματος της Αγγλικής Γλώσσας.

Σας ευχόμαστε λοιπόν καλή ανάγνωση μέσα από την ιστοσελίδα του σχολείου μας: http://6lyk-trikal.tri.sch.gr

Η αρχισυντάκτης:

– Φιλίππου Έλενα, Α2