Πανελλήνια διάκριση για το Δημοτικό Σχολείο Μεγάλου Κεφαλόβρυσου Τρικάλων

Λάρισα : Εκπαιδευτήρια Μπακογιάννη – Δημοτικό ,  25οΔημοτικόΣχολείοΛάρισας,

Τρίκαλα : Δημοτικό Σχολείο Μεγάλου Κεφαλόβρυσου Τρικάλων

Βόλος :  4ο Γενικό Λύκειο Βόλου, Ελληνογαλλική Σχολή  « ΑγιοςΙωσηφ» Βόλου ,

Πανελλήνια διάκριση στον Εθνικό ΔιαγωνισμόΓαλλοφωνίας – Ελλάδα 2021 που διοργανώνει κάθε χρόνο , η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (ΓΙΕ) σε συνεργασία με τις γαλλόφωνες πρεσβείες στην Ελλάδα και  που απευθύνεται σε μαθητές γαλλικής γλώσσας Δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων από όλη την Ελλάδαείχαν σχολεία της Λάρισας , των Τρικάλων και του Βόλου .

Το φετινό θέμα : «Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΛΛΟΓΗ ΟΝΕΙΡΩΝ  ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΩΝ  … “, ένας ασυνήθιστος οδηγός στα γαλλικά της μυστικής  μας Ελλάδας  ήταν η πρόκληση και η έμπνευση στις δημιουργίες των μαθητών .

Φέτος, παρά τις δυσκολίες που συνδέονται με την πανδημία, περισσότεροι από 4.000 μαθητές συνεργάστηκαν με τους Γάλλους δασκάλους σας για να συμβάλλουν στην ανακάλυψη του  ελληνικού  πολιτισμού , να μεταδώσουν τα όνειρά και τη ζωή  στην Ελλάδα .

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μαθητές, για τον ενθουσιασμό τους  στην εκμάθηση των γαλλικών!Στους δασκάλους για τη συμμετοχή τους στη διάδοση της γαλλικής γλώσσας και του πολιτισμού και την  εμπιστοσύνη  και αγάπη τους για τη Γαλλία .

Είναι  πραγματικοί πρεσβευτές της φιλίας μεταξύ των δύο χωρών, από τις οποίες γιορτάζουμε αυτή τη δεκαετία, μια σημαντική επέτειο.

Ζήτω η Γαλλοφωνία και η Γαλλο-Ελληνική φιλία!

Μπράβο σε όλες τις μαθήτριες και σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν!

Ευχαριστώ  τους καθηγητές γαλλικής γλώσσας !

Χρύσα Βουλγαράκη

Μέλος της εθνικής επιτροπής κριτών

Διευθύντρια Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας