Ψαρονέφρι με σύκα και ούζο

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις φέτες χοιρινού για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  2. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  3. Ρίχνουμε τα σύκα, 100 ml νερό, τους γλυκάνισους και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνει το χοιρινό και να μαλακώσουν τα σύκα.
  4. Αφαιρούμε τους αστεροειδείς γλυκάνισους και σερβίρουμε.
  5. Ταιριάζει με πιλάφ

gastronomos.gr