Προβολή των Τρικάλων από τον…OSCARικό Χάρη

Συναντήσεις με πολύ αξιόλογους ανθρώπους του κινηματογράφου είχε την Παρασκευή στην Αθήνα, ο γνωστός από την συμμετοχή του σε κοινωνικούς αγώνες Χάρης Μαντέλλος, στο πλαίσιο του φεστιβάλ “Χρυσές νύχτες – Οι 34 καλύτερες, διεθνείς ταινίες μικρού μήκους της χρονιάς” που διοργάνωσε η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Εκεί γνώρισε από κοντά και συζήτησε με τον βραβευμένο με OSCAR Ταινίας μικρού μήκους Chris Overton, αλλά και με τους υποψηφίους για OSCAR Ταινίας μικρού μήκους και OSCAR Κινουμένων Σχεδίων μικρού μήκους Aske Bang και Theodore Ushev, αντίστοιχα.

Εντύπωση προκαλεί και η επίσκεψή του στον ακμαιότατο 96χρονο (!) σκηνοθέτη Μάνο Ζαχαρία, μια θρυλική μορφή του ελληνικού και σοβιετικού κινηματογράφου, αλλά και του αγώνα για την ελευθερία της πατρίδας μας ως μέλος της ΕΠΟΝ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χάρης σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, προμηθεύτηκε διαφημιστικά έντυπα για την ιστορία και τις ομορφιές των Τρικάλων, τα οποία και προσέφερε στους σημαντικούς αυτούς καλλιτέχνες που τα δέχθηκαν ευγενέστατα.

Αναμφίβολα μια πολύ θετική ενέργεια για την προβολή του τόπου μας και ειδικά σε προσωπικότητες της 7ης τέχνης με μεγάλη πορεία αλλά και με άμεση επαφή με τον κορυφαίο κινηματογραφικό θεσμό των OSCAR.