Πρωτοβουλία Αγώνα Ενάντια σε πλειστηριασμούς, κατασχέσεις και διακοπές ρεύματος και νερού

dikastirio-aithousa

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27/2 στο ξενοδοχείο Πανελλήνιον, σύσκεψη, όπου συμμετείχαν πολιτικές οργανώσεις, συλλογικότητες, συνδικαλιστές από το χώρο της εργασίας και του εμπορίου, αγωνιστές του εργατικού, αγροτικού και λαϊκού κινήματος.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν και αναδείχθηκαν από συναγωνιστές τα ακόλουθα:

– Η βία που ασκήθηκε από την αστυνομία ενάντια στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που συμμετείχαν στην κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών την Τετάρτη 25/2/2015.
– Ο πυρήνας της λογικής του κεφαλαίου για τους πλειστηριασμούς σπιτιών, μαγαζιών, χωραφιών των εργατικών – αγροτικών και λαϊκών οικογενειών. Ο ρόλος των κατασταλτικών μηχανισμών στην υπεράσπιση και υλοποίηση των συμφερόντων τραπεζιτών και καπιταλιστών, στην εφαρμογή των αποφάσεων κυβερνήσεων, Ε.Ε. και ΔΝΤ, με την άσκηση βίας και τρομοκρατίας κατά όσων αγωνίζονται για τις σύγχρονες ανάγκες, δικαιώματα και ελευθερίες.
– Οι τρόποι που μπορούν να γίνουν μαζικότερες οι κινητοποιήσεις για τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς (αλλά και τις διακοπές ρεύματος και νερού), εργατικών και λαϊκών οικογενειών.
– Η ενημέρωση από συνδικαλιστές στα σωματεία τους, με σκοπό να στηρίξουν και να πλαισιώσουν τις κινητοποιήσεις. Να ενημερωθεί η εργατική τάξη, η αγροτιά όλοι οι εργαζόμενοι και ο λαός των Τρικάλων, ώστε να συμμετέχει μαζικά στις κινητοποιήσεις, για να προστατευτούν τα σπίτια και η μικρή εργατική, αγροτική και λαϊκή ιδιοκτησία από τα αρπακτικά όπως οι τράπεζες, η εφορία κλπ.

Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε απερίφραστα την απρόκλητη βία της αστυνομίας ενάντια στους συναγωνιστές. Δεν μας φοβίζει η καταστολή – η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Καλούμε την κυβέρνηση και τους βουλευτές των Τρικάλων να πάρουν δημόσια και συγκεκριμένη θέση απέναντι στη βία της αστυνομίας ενάντια στο κίνημα και τους αγωνιστές. Να πάρει εδώ και τώρα όχι μόνο θέση, αλλά και αποφάσεις για τη μη συμμετοχή των κατασταλτικών μηχανισμών, στις εργατικές και λαϊκές κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση, την ανάκτηση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων, και των συλλογικών ελευθεριών του εργαζόμενου λαού. Τα λόγια είναι πλέον περιττά. Μοναδικό κριτήριο είναι η πράξη.

– Ή με το κεφάλαιο ή με το λαό.
– Όχι σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς από κράτος – τοκογλύφους – τραπεζίτες
– Κανένα σπίτι – μαγαζί – χωράφι στα χέρια των αρπακτικών.

Καλούμε την Τετάρτη 4 Μάρτη 2015 σε προ-συγκέντρωση στην πλατεία ¨Ηρώων Πολυτεχνείου¨ (κεντρική πλατεία), στις 3:15μ.μ. και πορεία στα δικαστήρια.

Πρωτοβουλία Αγώνα Ενάντια σε πλειστηριασμούς, κατασχέσεις και διακοπές ρεύματος και νερού.

.