Πρώτος δίνει το παράδειγμα έμπρακτα ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος

Με την παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου, άρχισε σήμερα Δευτέρα το διήμερο (22-23 Μαΐου),  της εθελοντικής  αιμοδοσίας που διοργανώνει  δύο φορές το χρόνο, η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών στο πνευματικό κέντρο του ιερού ναού Αγίου Αθανασίου Μπάρας.

Ο Σεβασμιότατος έφτασε στον χώρο και την φετινή χρονιά, χαμογελαστός και ευδιάθετος και παρά το βεβαρυμένο καθημερινό του πρόγραμμα, κάθισε αρκετή ώρα υπομονετικά, όπου υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις, έδωσε το αίμα του και στη συνέχεια συνομίλησε και αστειεύθηκε με τις νοσοκόμες του τμήματος αιμοδοσίας του γενικού νοσοκομείου Τρικάλων, αλλά και τους κληρικούς και λαϊκούς που και εκείνοι βρισκόταν εκεί την ίδια ώρα, για τον ίδιο σκοπό.

Το αίμα που συγκεντρώνει κάθε χρόνο η Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών, προορίζεται να καλύψει τις ανάγκες σε αίμα αρκετών συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη για διάφορους λόγους και διεξάγεται δύο φορές το χρόνο, με την συμμετοχή των συνόλου σχεδόν των κληρικών της Ιεράς μας Μητρόπολης και πολλών λαϊκών.

Και πάντα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, τα τελευταία χρόνια που βρίσκεται στην θέση του Δεσπότη, αλλά και πιο πρίν, φροντίζει ώστε να δίνει ο ίδιος πρώτος το καλό παράδειγμα, προσφέροντας το αίμα του και δέκα λεπτά από τον χρόνο του.

 Η σημερινή πρώτη μέρα της εθελοντικής αιμοδοσίας κύλησε με ικανοποιητική συμμετοχή, ενώ θα είναι σε ισχύ και αύριο Τρίτη, από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, πάντα στον ίδιο χώρο.