Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα από το Θεσσαλό Πολίτη-Συγγραφέα Βάιο Φασούλα

3338839292 2

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα από το Θεσσαλό Πολίτη-Συγγραφέα Βάιο Φασούλα

Αποχαιρετώντας το περασμένο πλέον δυσοίωνο έτος 2015 και πορευμένοι προς τη νέα χρονιά, θα γενικεύσουμε σήμερα το δικό μας μήνυμα, το τελευταίο του έτους 2015 με μια σύντομη ανασκόπηση στα δρώμενα και μέσα από το δικό μας καλειδοσκόπιο, θα καταγγείλουμε παλιούς και τωρινούς «πολιτικούς», ασυναγώνιστους ψεύτες και υποκριτές του ελληνικού κοινοβουλίου. «Πολιτικούς» (η Ελλάδα δεν είχε ποτέ!!), που ζουν με τον αναξιόπιστο και αξιοκατάκριτο βερμπαλισμό τους, που κοροϊδεύουν τους πολίτες σε θέματα που αφορούν την ίδια τη ζωή τους, όπως αυτό των ληστεμένων συνταξιοδοτικών τους ταμείων, θέμα που ζεματάει εκείνον που θα το αγγίξει και θα τον κάψει.

Μηνύματα, λοιπόν, μπαγιάτικα φρεσκαρισμένα και εναρμονισμένα με το ακουστικό ανθρώπινο σύστημα και αλλοιωμένη νοημοσύνη των παροικούντων πολιτών στην Ελλάδα των κομμάτων, στην Ελλάδα του ασύλου, όχι των δυστυχισμένων μεταναστών και προσφύγων, αλλά των διεφθαρμένων «πολιτικών» μιασμάτων.

Μηνύματα προέδρων της ελληνικής δημοκρατίας και του κοινοβουλίου…, μιας δημοκρατίας κομμένης και ραμμένης στα μέτρα των κομμάτων της σαραντάχρονης δυναστείας. Μηνύματα των πρωθυπουργών, των αρχηγών των κομμάτων και των εκκλησιών. Των δημοτικών «αρχόντων», των Περιφερειαρχών και άλλων που συμμετέχουν με διάφορους τρόπους στο… δημοκρατικό πολίτευμα, αυτές τις μέρες έχουν κατακλύσει και «στολίσει» την ελληνική κοινωνία με τα καθιερωμένα μπαγιάτικα ψεύτικα και απατηλά τους μηνύματα. Και εξηγούμαστε: Σε μια …ευνομούμενη και… δημοκρατική πολιτεία, όπως την ονομάζουν επαγγελματίες «πολιτικοί» όλων των κομματικών χασμάτων-εταιρειών-γκρουπούσκουλα κομματικών νομενκλατούρων κ.ά., πώς μπορεί ο απλός και βομβαρδισμένος πολίτης από «μηνύματα» παρηγοριάς, που θυμίζουν μακάβριο περιβάλλον και κατεστραμμένο τοπίο που αφήνει μια πυρκαγιά ή μια μανιώδης καταιγίδα να τα προσδιορίσει και να τα αριθμήσει;

Στη δίνη της ανθρώπινης αντράλας, που η εξέλιξη της Παγκόσμιας εξουσίας έχει δημιουργήσει απάνθρωπα και εγκληματικά για τον άνθρωπο όσο και για τον Πλανήτη, έχει ως αποτέλεσμα την ματαιοπονία των «γιγάντων»- αχυράνθρωπων, η οποία ως συνέπεια των απάνθρωπων επιλογών της, σε βάρος της σχηματίζονται δίνες των εξάρσεων, όπως αυτές παρουσιάζονται σε Παγκόσμια κλίμακα με πολέμους, με βία και τρόμο, με μίση, ρατσισμό και μέγα αποπροσανατολισμό.

Σε αυτές τις δίνες έχει περιέλθει και η Ελλάδα και σε κάποιες περιπτώσεις αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο μιας πολυποίκιλης διαστροφής με όλα τα παράγωγά της. Στις μέρες μας που κυριαρχούν μύρια κακά και άσχημα, το μόνο που ακόμα στερούμαστε, είναι ο θερμός πόλεμος που κανείς υγιείς νους δεν εύχεται να μας συμβεί.

Η ελληνική κοινωνία, ο ευρωέλληνας Πολίτης, στενάζει και βογκάει και από τα διαχρονικά, μπαγιάτικα και φρεσκαρισμένα πλέον μηνύματα που δεν απαλύνουν τις πληγές του που συνεχώς αιμορραγούν. Ούτε διώχνουν τα βαριά σύννεφα που τον σκεπάζουν και την ημέρα αλλά και τη νύχτα όπου εγκλωβίζεται σε έναν δεύτερο κόσμο σκιών με την άχαρη και τρομακτική Μόρα να τον βασανίζει. Σκιές της ημέρας που έζησε αλλά κι εκείνης που έρχεται…,(κι εκεί φτάσαμε..,) που ζωντανεύουν και στον ύπνο του και τον τυραννούν. Στο κάθε σπίτι υπάρχει ένα ή και περισσότερα από τα κακά και άσχημα του αιώνα μας. Πού να τα αριθμήσεις; Θα χρειαστείς τουλάχιστον ίσαμε δυο (2) εκατονταετίες!

Γνωστά λοιπόν τα προβλήματα, γνωστά τα θύματα, πιο γνωστοί οι θύτες όπου τούτες τις μέρες με την κυριαρχία των μηνυμάτων, παρελαύνουν στα κανάλια «προβληματισμένοι», τάχα μου, οι άχαροι αχυράνθρωποι για τα συνταξιοδοτικά ταμεία που οι εργαζόμενοι επί δεκαετίες πλήρωναν και αυτοί τα λήστεψαν, τα έκλεψαν, τα έφαγαν, τα μετέτρεψαν σε εξοχικά, σε πισίνες, σε κότερα, σε μετοχές, σε οικοδομικά τετράγωνα, σε λίστες, σε κέρατα, με το συμπάθιο, όπως θέλετε πείτε τα.

Από τη μια οι σημερινοί βουλευτές ΟΛΩΝ των κομμάτων με τους παχυλούς μισθούς τους και από την άλλη οι δυσάρεστες εικόνες της κατάντιας του κόσμου της ελληνικής κοινωνίας τροφοδοτούν τις εξάρσεις σε επικίνδυνα σημεία. Ένας κόσμος, που αυτοί, οι βουλευτές των μνημονίων του χτες και του σήμερα τον κάνανε να βρίσκεται στις δίνες του αποκλεισμού με ό, τι συνεπάγεται και της απόγνωσης. Να είναι άνεργος, άστεγος, νηστικός. Να γίνετε μετανάστης, να μεταβάλλεται σε ρατσιστής, να συνωστίζεται στα συσσίτια που κάποιοι υπερηφανεύονται γιατί εκτελούν κοινωνικό και θεάρεστο έργο εξευτελίζοντας στο έπακρο την άλλοτε περηφάνια του έλληνα και της Ελλάδα γενικότερα. Όλα αυτά και άλλα πολλά μας κάνει να πούμε: σαν δε ντρέπονται μια στάλα που ο κόσμος πεινάει, ζητιανεύει ψωμί και αυτοί περνούν ζωή και κότα.

Κλείνοντας με τις ληστείες στα ταμεία των εργαζομένων και με τους σημερινούς βουλευτές που έχουν το θράσος, την αυθάδεια, την ξετσιπωσιά, να βγαίνουν στα κανάλια και να συζητούν, τάχα μου, για το συνταξιοδοτικό που προκάτοχοί τους έχουν δημιουργήσει και αυτοί οι σημερινοί αντί να επαναστατήσουν ενάντια στους κλέφτες «συζητούν» ψάχνοντας… λύσεις, είναι παραπάνω από γελοίο, αντιδημοκρατικό και αντιαριστερό που μοιάζει… όχι, δε μοιάζει είναι, τύπου παλιού Πασοκ.

Σε οποιαδήποτε Χώρα του κόσμου συνέβαινε αυτό το τραγικό γεγονός της λεηλασίας των ταμείων από ανθρώπους των κομμάτων που οι Πολίτες εμπιστεύτηκαν, αν λοιπόν συνέβαινε σε μια Χώρα του «τρίτου» κόσμου θα τους είχαν κρεμάσει τ’ ανάποδα, για να μην πούμε τίποτε άλλο. Και αν αυτό συνέβαινε σε μια δυτική Χώρα θα είχαν τις ανάλογες κυρώσεις. Στην Ελλάδα δεν έγινε ούτε το ένα ούτε το άλλο. Και οι βουλευτές που βγαίνουν στα κανάλια και κόφτονται είναι όλοι ψεύτες, υποκριτές και ασήμαντοι κράχτες. Οι καταστροφείς της ελληνικής κοινωνίας υπήρξαν, αρέσει δεν αρέσει, η ΝΔ και το ΠαΣΟΚ. Ο Σύριζα απλά συνεχίζει ό, τι δεν αποτέλειωσαν οι προκάτοχοί του οι δε κοινοβουλευτικοί κομμουνιστές αποδείχτηκαν οι καλλίτεροι κράχτες…

Αν η Ελλάδα δεν είναι Χώρα του ασύλου και της ατιμωρησίας των «πολιτικών» αρπαχτικών, τι άλλο μπορεί να είναι.

Χρόνια Πολλά 31 του Δεκέμβρη του έτους 2015

 

.