Πρόταση του Δημήτρη Παπαστεργίου για την καταβολή του 50% των μισθών των Δημάρχων στη μάχη κατά του Covid-19

Την κατάθεση του 50% των μισθών όλων των Δημάρχων της χώρας τους επόμενους δύο μήνες, για την μάχη κατά του Covid-19, θα προτείνει στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, ο Πρόεδρος της και Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου.

Συγκεκριμένα όπως υπογραμμίζει ο Δημήτρης Παπαστεργίου «Με αίσθημα ευθύνης κι αλληλεγγύης απέναντι στους πολίτες και τις επιχειρήσεις που δοκιμάζονται, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ της ερχόμενης Τετάρτης 01/04, θα προτείνω να ληφθεί απόφαση προκειμένου οι Δήμαρχοι της χώρας να καταθέσουμε το 50% των αποδοχών μας, για τους επόμενους δυο μήνες, στον κοινό λογαριασμό που έχει δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση του covid 19.
Η κίνηση μας είναι καθαρά συμβολική, αφού όλοι γνωρίζουν πως οι αμοιβές των αιρετών της Αυτοδιοίκησης, είναι σημαντικά χαμηλότερες από αυτούς που απολαμβάνουν οι θεσμικοί εκπρόσωποι άλλων βαθμίδων του πολιτικού μας συστήματος.
Όμως αυτή που είναι ουσιαστική, είναι η δέσμευση μας πως σε αυτήν την υγειονομική κρίση, κανένας πολίτης δεν θα είναι μόνος».

Έχουμε την εντύπωση πως δεν θα αρνηθεί κανείς να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση…