Προσωρινή απόδραση κρατούμενου στις φυλακές Κασσαβέτειας

Απόδραση κρατούμενου στις Φυλακές Κασσαβέτειας καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης, που επισημαίνει ότι δύο από τις τρεις εξωτερικές σκοπιές δεν ήταν επανδρωμένες και καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να προβεί στις απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού.

Aναλυτικά η ανακοίνωση:

Τις πρωινές ώρες της 19ης Ιανουαρίου 2020 κρατούμενος του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας, απέδρασε εκμεταλλευόμενος ότι δύο εκ των τριών υπερυψωμένων σκοπιών δεν ήταν επανδρωμένες.
Ο κρατούμενος συνελήφθη μια ώρα αργότερα από Εξωτερικούς Φρουρούς που είχαν σπεύσει προς αναζήτηση του, σε παρακείμενο κοιμητήριο, περίπου 600 μέτρα από το κατάστημα κράτησης.

Με αφορμή λοιπόν αυτό το περιστατικό, επισημαίνουμε το φαινόμενο των ΑΔΕΙΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ που συναντάται σε πολλά καταστήματα κράτησης.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου μας, όπως προβεί στις ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ προσλήψεις προσωπικού για την Εξωτερική Φρουρά καθώς και στην έκδοση αποφάσεων για την ΑΜΕΣΗ επιστροφή όλων των αποσπασμένων που εκτελούν αλλότρια καθήκοντα στα Τ.Ε.Φ.Κ.Κ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας, όπου σημειώθηκε η απόπειρα απόδρασης, δύο εξωτερικοί φρουροί αντί να εκτελούν τα προβλεπόμενα καθήκοντα τους, εκτελούν καθήκοντα γεωργικού-τεχνικού προσωπικού !