Προσφορά ζωής η παράδοση 11 απινιδωτών στο Δήμο Πύλης

Με σύνθημα «Δωρεά ζωής…Η καρδιά της Πύλης χτυπάει δυνατά», πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η εκδήλωση της τελετής παράδοσης απινιδωτών & παράλληλα διάλεξη για την σημαντικότητα της χρήσης τους, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δ. Πύλης, παρουσία των χορηγών & αρκετού κόσμου.

Αρχικά η Αντιδήμαρχος Υγείας & Δ/ντρια Γενική Ιατρός στο ΚΥ Πύλη κα Χαρά Καλιώρα, ευχαρίστησε από καρδιάς τους χορηγούς για την συγκινητική τους αυτή προσφορά, επιδεικνύοντας ευαισθησία και αλληλεγγύη απέναντι στον συνάνθρωπό τους και μάλιστα ανιδιοτελώς. Η κ. Καλιώρα κατά την ομιλία της είπε μεταξύ άλλων, πως όνειρο & σκοπός της ως Αντιδήμαρχος Υγείας, ήταν η εξασφάλιση όσο το δυνατόν περισσότερων απινιδωτών σε νευραλγικά σημεία του Δ. Πύλης, όπως σε σημεία απομακρυσμένα από το κοντινότερο ΚΥ ή ΓΝ Τρικάλων, ώστε όταν προκύψει η ανάγκη, να μπορέσει να σωθεί μια ζωή.

Οι αυτόματοι απινιδωτές, γνωστοί και ως αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές ή AEDs, μπορεί να είναι διαθέσιμοι προς χρήση από όσους βρίσκονται στο σημείο αλλά και τον πρώτο άνθρωπο που θα φτάσει στο συμβάν. Ο απινιδωτής είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να ανανήψει ένα θύμα κοιλιακής μαρμαρυγής.

.Με το πέρας των χαιρετισμών – ομιλιών, και από το εκπαιδευτικό τμήμα ΚΑΡΠΑ του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, τμήμα Τρικάλων, έγινε επίδειξη παροχής Α΄ βοηθειών & ΚΑΡΠΑ.

Στη συνέχεια έγινε η παράδοση των 11 συνολικά απινιδωτών που συγκεντρώθηκαν μέχρι σήμερα, στους προέδρους των Κοινοτήτων της Πύλης, Πηγής, Φήκης, Ελάτης, Νεραϊδοχωρίου, Γαρδικίου, Νεράιδας, Μυροφύλλου, Στουρναραίκων & Μεσοχώρας, ενώ έναν θα έχει προς άμεση διάθεση ο εκάστοτε Αντιδήμαρχος Υγείας.

Τέλος από τον Δ. Πύλης προσεφέρθη σε όλους τους χορηγούς, τιμής ένεκεν & ενθύμιον της χθεσινής ημέρας, ένας μικρός γυάλινος πίνακας, με γκραβούρα ζωγραφισμένη πάνω του το σύμβολο του Δ. Πύλης, την τοξωτή γέφυρα.