Προς παράταση μία εβδομάδα τα μέτρα υπό το φόβο των θανάτων

Προς παράταση φαίνεται ότι «οδεύουν» τα μέτρα για τον κορονοϊό, καθώς ο αυξημένος καθημερινός αριθμός των θανάτων αλλάζει την πρόθεση της κυβέρνησης αλλά και των ειδικών για χαλάρωση, ειδικά στη μουσική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, οι χθεσινοί επιδημιολογικοί δείκτες που μελετήθηκαν σε ειδική συνεδρίαση των επιδημιολόγων της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, δείχνουν μεν μείωση των συνολικών κρουσμάτων αλλά αύξηση των θανάτων. Γεγονός που  ανέτρεψε τα σχέδια για να επανέλθει η μουσική στην εστίαση και την ψυχαγωγία.

Κάτι που άλλωστε προβλημάτιζε δεόντως τους επιστήμονες με δεδομένο ότι εάν επανερχόταν στις 24 Ιανουαρίου η μουσική στην εστίαση, θα έπρεπε να ανοίξουν και τα νυχτερινά κέντρα όπου συνήθως επικρατεί συνωστισμός.

Γι αυτό και πρόθεση των ειδικών της επιτροπής του υπουργείου Υγείας είναι να «δοθεί παράταση για μία εβδομάδα στα μέτρα και βλέπουμε» όπως έλεγε χαρακτηριστικά μέλος της επιτροπής στο ethnos.gr.

Σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή προκειμένου να «κλειδώσει» την απόφασή της για παράταση των μέτρων για μία εβδομάδα έως το τέλος του μήνα δηλαδή και από κει και πέρα θα υπάρξει επαναξιολόγηση.