Πρόγραμμα “Σπίτι Μου”: Νέο κύκλο με 2 δισ. ευρώ και επέκταση σε ζευγάρια 40-50 ετών προανήγγειλε ο Μητσοτάκης

Στο πρόγραμμα “Σπίτι Μου”, το οποίο όπως είπε ήταν μια πολύ μεγάλη επιτυχία, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διακαναλική συνέντευξη ενόψει των ευρωεκλογών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα της στέγης ο πρωθυπουργός τόνισε ότι προς ώρας η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με την Ευρώπη σε ό,τι αφορά στους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και προανήγγειλε ένα νέο πρόγραμμα “Σπίτι μου” ύψους 2 δισ. ευρώ και με διεύρυνση της περιμέτρου των δικαιούχων, πιθανώς στα ζευγάρια της ηλικιακής ομάδας 40-50.

“Η κυβέρνηση έχει πρόθεση να υλοποιήσει ένα νέο πρόγραμμα “Σπίτι Μου” με πολύ μεγαλύτερους πόρους, ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Για να το κάνουμε αυτό πρέπει να ολοκληρώσουμε μια διαπραγμάτευση με την Κομισιόν. Θέλουμε να διευρύνουμε την περίμετρο, να πάμε σε ζευγάρια από 40 έως 50 έτη που είχαν αποκλειστεί από το προηγούμενο πρόγραμμα”, ανέφερε σχετικά.

“Δεν είμαι έτοιμος να εξαγγείλω κάτι οριστικό γιατί βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση, είμαι όμως συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε το στόχο μας και θα μπορέσουμε να κάνουμε ένα νέο πρόγραμμα με πολύ περισσότερους οφελούμενους”, είπε ακόμη.

Σε ό,τι αφορά στο air bnb, είπε ” μελετούμε περιορισμούς για τις περιοχές, που υπάρχει έντονο πρόβλημα στέγης ως προς τις συνολικές ημέρες σε επίπεδο έτους”.

Παράλληλα, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει ως πρώτη προτεραιότητα στο μέτωπο των φοροελαφρύνσεων, την περαιτέρω μείωση των εργοδοτικών εισφορών, προσθέτοντας ότι Μέγαρο Μαξίμου και συναρμόδια υπουργεία θα βρίσκονται συνέχεια επάνω από το πρόβλημα της ακρίβειας, με μία στοχευμένη κοινωνική πολιτική.

thetoc.gr