Προχωρά η διαδικασία αποκατάστασης των πληγέντων από το κατολισθητικό φαινόμενο του Ροπωτού

44355098

Αυτοψία πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014, η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, κ. Μαρία Κλεάνθη στον οικισμό του Ροπωτό, προκειμένου να σχηματίσει ιδία άποψη για το μέγεθος της καταστροφής τμήματος του κεντρικού οικισμού του Ροπωτού από το κατολισθητικό φαινόμενο.

Η επίσκεψη της κ. Κλεάνθη στο Ροπωτό, προκλήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Μιχάλη Ταμήλου, ο οποίος παρενέβη στην υπόθεση του Ροπωτού απευθύνοντας πρόσκληση στην Διευθύντρια της αρμόδιας υπηρεσίας προκειμένου να προχωρήσει άμεσα , η αποκατάσταση των πληγέντων με τη συνδρομή της Πολιτείας.

Την Διευθύντρια της Υ.Α.Σ. υποδέχθηκε ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Μιχάλης Ταμήλος στο Γραφείο του Δημάρχου Πύλης, όπου και συζήτησαν σχετικά με τη διαδικασία στεγαστικής αποκατάστασης των πληγέντων από το κατολισθητικό φαινόμενο του κεντρικού οικισμού του Ροπωτού. Από πλευράς Δήμου Πύλης την κ. Κλεάνθη υποδέχθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Πύλης, κ.κ. Κρούπης και Τόλιας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ροπωτού κ. Ρομπιές καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

DSC00332

Στη συνέχεια η Διευθύντρια της Υ.Α.Σ. μαζί με κλιμάκιο μηχανικών του Τ.Α.Σ. Κοζάνης, συνοδευόμενη από τον κ. Ταμήλο, τους Αντιδημάρχους Πύλης κ.κ. Κρούπη και Τόλια καθώς τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Ροπωτού κ. Ρομπιέ πραγματοποίησαν αυτοψία στον κεντρικό οικισμό του Ροπωτού που έχει πληγεί από το κατολισθητικό φαινόμενο, προκειμένου να εκτιμήσουν το μέγεθος της ζημιάς που έχουν υποστεί τα κτίσματα που βρίσκονται εντός της ζώνης κατολίσθησης.

Μετά την επίσκεψη του συγκεκριμένου κλιμακίου της Υ.Α.Σ. αναμένεται να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς η διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων του Ροπωτού. Συγκεκριμένα τις επόμενες μέρες και μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2014, θα πρέπει να υποβάλλουν οι πληγέντες του Ροπωτού, αίτηση προς την Υ.Α.Σ. διαμέσου του Δήμου Πύλης, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία εκτίμησης των ζημιών εξατομικευμένα για καθένα ακίνητο που έχει υποστεί ζημιά από την κατολίσθηση στο Ροπωτό.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Ταμήλος μετά την αυτοψία τόνισε ότι το κατολισθητικό φαινόμενο στο Ροπωτό έχει προκαλέσει ολοκληρωτική καταστροφή στον κεντρικό οικισμό του Ροπωτού και ότι πρέπει άμεσα να υποβληθούν αιτήσεις των πληγέντων προκειμένου να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς η διαδικασία στεγαστικής αποκατάστασης των πληγέντων από το κατολισθητικό φαινόμενο στο Ροπωτό.

.