Πριν την ανακαίνιση μπάνιου

Ξεκινώντας την ανακαίνιση μπάνιου σας, μπορείτε να αποφύγετε δαπανηρά λάθη, βιαστικές αποφάσεις και καθυστερήσεις προγραμματισμού ακολουθώντας μερικά απλά βήματα.

Παρακάτω θα βρείτε τους τρόπους με τους οποίους η ανακαίνιση μπάνιου γίνεται παιχνίδι.

  • Κάντε έναν προϋπολογισμό

Οι προκαταρκτικοί προϋπολογισμοί βοηθούν στον εντοπισμό των κενών μεταξύ της πραγματικότητας και της φαντασίας, αλλά χρησιμεύουν επίσης για τον προσδιορισμό των προτεραιοτήτων και επιτρέπουν στην οικογένειά σας να αποφασίσει ακριβώς τι είδους ανακαίνιση μπάνιου απαιτείται.

  • Ετοιμαστείτε να ξεβολευτείτε

Ο απαιτούμενος χρόνος εξαρτάται από το εύρος της εργασίας. Τα έργα κατεδάφισης και κατασκευής απαιτούν προφανώς περισσότερο χρόνο από τις απλές εργασίες διακόσμησης, και ένα μικρό δωμάτιο μπορεί να ανακαινιστεί σε ελάχιστο χρόνο σε σχέση με την ανοικοδόμηση ενός μεγάλου μπάνιου. Σκεφτείτε το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την ανακαίνισή σας και σχεδιάστε τη ζωή σας ανάλογα.

  • Αξιολογήστε την κατάσταση του μπάνιου σας

Ίσως χρειαστεί να αναβαθμίσετε ηλεκτρικά ή υδραυλικά στοιχεία κατά τη διάρκεια της αναδιαμόρφωσης του μπάνιου σας, αν αυτά έχουν φθαρεί και παλιώσει. Αξιολογήστε την κατάσταση του μπάνιου σας εξετάζοντας την καλωδίωση και τα υδραυλικά. Κάντε αυτές τις εργασίες τώρα, ώστε οι εγκαταστάσεις σας να έχουν αντοχή στον χρόνο.

  • Εστίαση στη λειτουργικότητα

Θεωρήστε τη λειτουργικότητα ως την υψηλότερη προτεραιότητά σας κατά τη φάση σχεδιασμού. Θα χρησιμοποιηθεί αυτό το νέο μπάνιο από ολόκληρη την οικογένεια ή τους επισκέπτες; Θα χρησιμοποιηθεί για άλλες λειτουργίες, όπως το πλύσιμο των ρούχων; Σκεφτείτε αυτές τις λεπτομέρειες και σχεδιάστε αναλόγως το νέο σας μπάνιο.

  • Μέτρηση και καταγραφή

Κάντε μερικές προκαταρκτικές μετρήσεις του χώρου σας και καταγράψτε τις. Οι διαστάσεις του δωματίου, συμπεριλαμβανομένου του μήκους και του πλάτους του δωματίου, το ύψος της οροφής και οι θέσεις των παραθύρων, βοηθούν στην παροχή μετρήσεων για γυψοσανίδες, πλαίσια και δάπεδα.

  • Ιδέες και προϊόντα

Αφού επιλέξετε ένα συγκεκριμένο σχέδιο, ερευνήστε διαφορετικούς κατασκευαστές για την μπανιέρα, το ντους και τα είδη υγιεινής. Ρίξτε μια ματιά στα διάφορα στυλ και τις διαθέσιμες τάσεις. Η σημερινή αγορά προσφέρει τα πάντα, από κλασικές φόρμες έως μοντέρνα σχήματα, αλλά η ποιότητα, η εγγύηση, η τιμή και η διαθεσιμότητα σίγουρα θα επηρεάσουν την απόφασή σας.

  • Ενημερωθείτε για τους κανόνες δόμησης

Εδώ, η εταιρεία που θα αναλάβει την ανακαίνιση του μπάνιου σας θα πρέπει να σας ενημερώσει σχετικά με τους ισχύοντες κανόνες δόμησης, δηλαδή για το πώς πρέπει να τοποθετηθούν οι διάφορες εγκαταστάσεις, τα παράθυρα κ.λπ..

  • Μην αμελήσετε τον φωτισμό

Ο φωτισμός παίζει καθοριστικό ρόλο στη σχεδίαση μπάνιου και η αναδιαμόρφωση μπάνιου είναι η ιδανική στιγμή για αντικατάσταση ή αναβάθμιση του υπάρχοντος φωτισμού σας. Σκεφτείτε να εγκαταστήσετε διακόπτες dimmer για να βελτιώσετε τη λειτουργικότητα και φωτιστικά σχεδιασμένα για χρήση σε μπάνιο.

  • Ο εξαερισμός είναι κρίσιμος

Για ασφάλεια και απόδοση, όλοι οι αερισμοί του μπάνιου πρέπει να εξαερίζονται απευθείας στον εξωτερικό χώρο, όχι σε σοφίτα ή νεκρό χώρο στο σπίτι. Βεβαιωθείτε ότι το νέο μπάνιο σας έχει τη βέλτιστη ποιότητα αέρα συμπεριλαμβάνοντας τον κατάλληλο εξαερισμό.

  • Σκεφτείτε πράσινα

Μάθετε για προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον και αναζητήστε αυτά που κατασκευάζονται από ανανεώσιμες πηγέςή από ανακυκλωμένα προϊόντα.