Που βρίσκονται σήμερα η Χρυσάνθη Γάλλου-Δαλκαφούκη και ο Θανάσης Ξάφος;

Μας είχε απασχολήσει αρκετά η παρουσία τους στις περασμένες εθνικές εκλογές, ως υποψήφιοι Βουλευτές. Η Χρυσάνθη Γάλλου-Δαλκαφούκη με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και ο Θανάσης Ξάφος με αυτό του ΣΥΡΙΖΑ. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Κανείς τους δεν εκλέχθηκε, η Χρυσάνθη ήρθε τελευταία με 2854 σταυρούς, ο δε Ξάφος προτελευταίος με 2440.

Από τότε μέχρι σήμερα έχει κυλήσει αρκετός καιρός και ένα κοινό χαρακτηριστικό και των δύο, είναι ότι απέχουν συνειδητά (;) άραγε από οποιαδήποτε πολιτική δραστηριότητα και  κομματική εκδήλωση εντός του νομού (έχουν αραιώσει επικίνδυνα και αυτές πια με τον κορονοϊό είναι η αλήθεια).

Λίγο η πικρία της προσωπικής τους ήττας  στις εκλογές (για τον Ξάφο ήταν και του κόμματος του), λίγο κάποιες άλλες συγκυρίες, τους έκαναν να χαθούν στην κυριολεξία, όταν πριν από ένα χρόνο και κάτι «όργωναν» το νομό, ζητώντας την ψήφο των πολιτών.

Τώρα όμως που μπορεί να τους έχουν ανάγκη και τα κόμματα τους, τώρα αυτοί επέλεξαν την απομόνωση και την σιωπή…μήπως θα έπρεπε ακόμη και τώρα στα δύσκολα γι’ αυτούς, να είναι παρόντες και να σταθούν στον κόσμο που έχει ανάγκη σ΄αυτή την δύσκολη για όλους συγκυρία; Ο κάθε πολιτικός πρέπει να είναι και για τα δύσκολα, όχι μόνο για χαιρετούρες και πανηγύρια, αλλιώς είναι τζάμπα μάγκας…

Πάντως έστω και τώρα, θα χαιρόμασταν να τους ξαναδούμε πάλι πίσω στα πολιτικά μετερίζια, ο καθένας αφού ετάχθη!