Άμεσα και σύντομα lockdown σε όλα τα κράτη της ΕΕ προτείνει η Μέρκελ

Στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών των 27 κρατών-μελών η Γερμανίδα καγκελάριος έκανε λόγο για δραστικά μέτρα

Τη λύση της άμεσης επιβολής των σύντομων lockdown στις χώρες της ΕΕ για την αναχαίτιση της διασποράς του κοροναϊού, προέκρινε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών των 27 κρατών-μελών.

Η Μέρκελ κάλεσε τους ηγέτες της ΕΕ να προχωρήσουν άμεσα σε δραστικά μέτρα. Οπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Politico στις Βρυξέλλες, David M. Herszenhorn, η Άνγκελα Μέρκελ είπε στους ηγέτες, ότι ο μόνος τρόπος να «σπάσει» η πανδημία, είναι γρήγορα και σύντομα lockdown. «Θα έπρεπε να το έχουμε κάνει νωρίτερα», φέρεται να είπε.

Την ανάγκη για «υπομονή, πειθαρχία και αλληλεγγύη» με στόχο την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορωνοϊού τονίζει η πρόεδρος της Κομισιόν η οποία συμμετέχει στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών των 27 κρατών-μελών.

Ειδικότερα, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν διεμήνυσε: «Απόψε συζητώ την κατάσταση του COVID-19 με τους ηγέτες της ΕΕ. Οι πολίτες ανησυχούν και έχουν κουραστεί δικαίως. Αλλά χρειαζόμαστε υπομονή, πειθαρχία και αλληλεγγύη, για να επιβραδύνουμε την εξάπλωση αυτού του ιού. Η Κομισόν εργάζεται σκληρά σε όλες τις πτυχές αυτής της κρίσης».

news.gr