Πότε φεύγουν οι μάσκες και από τα σχολεία (βίντεο)

«Είμαστε σε μια πορεία αποκλιμάκωσης, επιτέλους και τα κρούσματα αρχίζουν και έχουν μια σαφή πτωτική πορεία» τόνισε μιλώντας στο OPEN, ο Ο Νίκος Τζανάκης, Καθηγητής Πνευμονολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης.

Και συμπλήρωσε: «Από τα 17.000 – 18.000 έχουμε πέσει και μέχρι το τέλος του μήνα θα προσεγγίσουμε τα 10.000 κρούσματα. Θα παραμείνουν βέβαια εκεί, όμως αυτά δίνουν νοσηλείες περίπου 2%. Το υγειονομικό μας σύστημα θα βρίσκεται σε πολύ καλή ανταπόκριση και δεν θα χρειαστεί να πιεστεί και να λαμβάνονται μέτρα που επηρεάζουν την κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας».

Ερωτώμενος για τις μάσκες στα σχολεία και πότε θα μπορέσουν τα παιδιά να της βγάλουν, ο Νίκος Τζανάκης απάντησε: «Είναι μια ρεαλιστική προσέγγιση να φύγουν οι μάσκες στα σχολεία. Έχουν νοσήσει 2.000.000 άνθρωποι, σε μια τεχνητή προστατευτική ανοσία 70% – 80% προστέθηκε και αυτή η φυσική ανοσία. Βλέπω τελείως ρεαλιστικό τουλάχιστον στους εκπαιδευτικούς χώρους να αρχίσουν να φεύγουν οι μάσκες από τα παιδάκια που σε ποσοστό 50% έχουν νοσήσει. Συν τα παιδιά που έχουν εμβολιαστεί. Ρεαλιστικό θα ήταν να τα αφήσουμε μέχρι το Πάσχα ή λιγο πριν να δοκιμάσουμε να πάμε χωρίς μάσκες στα σχολεία. Θα έλεγα να μην είναι καθολικό αλλά σε προαιρετικό επίπεδο».

dikaiologitika.gr