Πώς κάνω πιο ελαφριά τη φασολάδα – και ποιο είναι το τέλειο συνοδευτικό

Σκέφτεσαι πιο ταιριαστό φαγητό από μια καυτή φασολάδα αυτές τις κρύες ημέρες; Εγώ όχι, γι’ αυτό και στην κουζίνα μου βράζει μια κατσαρόλα με φασολάδα! Επειδή όμως τα φασόλια είναι συχνά δύσπεπτα, έχω βρει έναν τρόπο για να τα κάνω πιο ελαφριά. 

Πώς κάνω πιο ελαφριά τη φασολάδα

Είναι απλό: Βράζω με άφθονο νερό τα φασόλια, αφού φυσικά τα έχω πρώτα μουλιάσει από το βράδυ, και μετά χύνω αυτό το πρώτο νερό. Τα ξεπλένω καλά στο τρυπητό και ξεκινάω από την αρχή τον βρασμό, με φρέσκο νερό. Σε αυτή τη φάση είναι που ρίχνω τα υπόλοιπα υλικά: ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα, κρεμμύδι ολόκληρο για να το βγάλω κάποια στιγμή, καρότα και σέλερι.

Δεν έχω ρωτήσει διαιτολόγο, αλλά έχω μια υποψία ότι πετώντας το πρώτο νερό μπορεί να μειώνονται οι υδατοδιαλυτές βιταμίνες των οσπρίων, αλλά για να μπορούμε να απολαύσουμε τη φασολάδα μας χωρίς… παρενέργειες παίρνω αυτό το “ρίσκο”. 

Το ιδανικό συνοδευτικό για τη φασολάδα

Με απολύτως υποκειμενικά κριτήρια θα σου πω ότι για μένα είναι η καπνιστή ρέγγα και μια φέτα ψωμί με προζύμι! Άλλοι, τη συνοδεύουν με λουκάνικο και άλλοι με τυρί ή και με τα δύο. 

Η επιλογή δική σου, κι αν έχεις καμιά καλή ιδέα για να γίνει πιο ελαφριά η σούπα ή για άλλα συνοδευτικά θα χαρούμε να τα μοιραστείς μαζί μας. 

shape.gr