Πορεία διαμαρτυρίας του συλλόγου τουριστικών γραφείων ν. Τρικάλων

Τους τελευταίους τρεις μήνες, τα τουριστικά μας λεωφορεία βρίσκονται σε πλήρη ακινησία, ως αποτέλεσμα της πανδημίας του COVID-19. Η πανδημία χτύπησε τα τουριστικά μας γραφεία, στην χειρότερη εποχή του έτους, ακριβώς πριν το ξεκίνημα της σεζόν, γονατίζοντάς μας οικονομικά, καθώς οι επιχειρήσεις μας βρίσκονται ουσιαστικά χωρίς έσοδα για διάστημα πέντε μηνών.

Η μεγαλύτερη απειλή όμως για την επιβίωσή μας, είναι το γεγονός ότι ο κλάδος δεν φαίνεται να ανακάμπτει γρήγορα. Το ταξιδιωτικό κοινό είναι διστακτικό. Τα μέτρα για τον κλάδο μας δεν έχουν πλήρως αρθεί, αλλά είναι βέβαιο ότι και πλήρως να αρθούν, θα χρειαστεί πολύς χρόνος, μέχρι ο κόσμος να ταξιδέψει ξανά με το λεωφορείο. Μιλάμε λοιπόν για μία χαμένη χρονιά, την οποία καλούνται οι επιχειρήσεις μας, οι οικογένειες μας, το προσωπικό μας, να ξεπεράσουν χωρίς έσοδα. Παρόμοια κατάσταση θα ζούσαμε μόνο στην περίπτωση εμπόλεμης σύρραξης. Ζητούμε πραγματική στήριξη από την πολιτεία.

Ο σύλλογός μας έχει ενημερώσει πολλάκις την κυβέρνηση, τα αρμόδια υπουργεία, τους βουλευτές του νομού μας και την περιφέρεια Θεσσαλίας, για την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει, με τις κάτωθι αναφερόμενες επιστολές:

  • Αρ.Πρωτ.04/2020, προς την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Θεσσαλίας, τις 13/03/2020, με θέμα «Απώλεια τζίρου τουριστικών γραφείων»
  • Αρ.Πρωτ.06/2020, προς Υπουργεία (Τουρισμού/Μεταφορών/Εσωτερικών), τους βουλευτές Ν. Τρικάλων και την περιφέρεια Θεσσαλίας (Περιφεριάρχη & Αντιπεριφερειάρχη), τις 28/04/2020, με θέμα «Επιπτώσεις της επιδημίας στους ιδιοκτήτες ειδικών τουριστικών λεωφορείων & προτάσεις για την αντιμετώπισή τους.»
  • Αρ.Πρωτ.11/2020, δελτίο τύπου
  • Αρ.Πρωτ.21/2020, προς Υπουργείο Τουρισμού, τις 18/05/2020, με θέμα «Οι συνέπειες της πανδημίας του COVID-19 στα τουριστικά γραφεία μας»
  • Αρ.Πρωτ.22/2020, προς Υπουργείο Τουρισμού, τις 18/05/2020, με θέμα «Απαραίτητα μέτρα στήριξης προς τα τουριστικά γραφεία»

Η κυβέρνηση όμως τηρεί σιγή ιχθύος. Για το λόγο αυτό και δυνάμει των αποφάσεων της από 11/05/2020 γενικής συνέλευσης του συλλόγου μας, αύριο τις 02/06/2020 και ώρα 09:30π.μ., θα καταθέσουμε στον Αντιπεριφερειάρχη κο. Μιχαλάκη,  ψήφισμα με τα δίκαια αιτήματά μας προς την κυβέρνηση, το οποίο και θα κοινοποιηθεί δημόσια.

 Στις 10:00 π.μ. θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας των τουριστικών μας λεωφορείων, διαμέσου των πόλεων Τρικάλων και Καλαμπάκας με κατάληξη τα Μετέωρα (Μονές Αγ. Τριάδος & Αγ. Στεφάνου). Η πορεία θα έχει συμβολικό χαρακτήρα και για το λόγο αυτό, θα συμμετάσχει μόνο το 50% του διαθέσιμου στόλου των γραφείων μας. Σε περίπτωση που τα δίκαια αιτήματά μας δεν εισακουστούν, θα επανέλθουμε με νέες κινητοποιήσεις και τον πλήρη στόλο μας στους δρόμους των Τρικάλων!!!

Με εκτίμηση,

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

   

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΚΩΤΟΥΛΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ