Πολυνομοσχέδιο: Διαμαρτύρονται αλλά ψηφίζουν

Την κλασσική πλέον δυσφορία τους εκφράζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο κανείς εξ αυτών δεν προτίθεται τουλάχιστον προς ώρας να καταψηφίσει. Τόσο η Γεωργία Γεννιά όσο και ο Γιάννης Θεωνάς ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να διαφοροποιηθούν από γραμμή του κόμματος και συνεπώς για μια ακόμη φορά οι διαμαρτυρίες τους περισσότερο γίνονται για το θεαθήναι.

«Πάλι “επανάσταση” στα λόγια κάνουν», λένε στελέχη της αντιπολίτευσης και σημειώνουν ότι γίνεται σαφές πως ό,τι κι αν έρθει στη Βουλή οι 153 δεν προτίθενται να πουν έστω ένα «όχι»! Είναι χαρακτηριστικό ότι μολονότι εντός του ΣΥΡΙΖΑ τα οικογενειακά επιδόματα αποτελούν ουσιαστικά σημείο τριβής (περίπου 10 βουλευτές έχουν εκφράσει τις ενστάσεις τους), οι υπεύθυνοι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας δεν μοιάζουν να ανησυχούν ιδιαίτερα αναφορικά με το ενδεχόμενο «διαρροών» κατά την ψηφοφορία που προγραμματίζεται στο τέλος της δεύτερης συνεδρίασης, αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Μάλιστα, δεν είναι λίγα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν… εκθειάσει την κυβέρνηση για όσα περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο- σκούπα. Για παράδειγμα ο βουλευτής Κέρκυρας, Κωνσταντίνος Παυλίδης σημείωσε σχετικά με τα επιδόματα ότι απλά αλλάζει η αρχιτεκτονική δομή. «Μη μιλάμε για μείωση επιδομάτων τη στιγμή που πάμε στα 910 εκ ευρώ. Οι αυξήσεις θα είναι πολύ σημαντικές», είπε χαρακτηριστικά, ενώ ο Μίμης Δημητριάδης σχολίασε ότι δεν υπάρχει καν καπνός αναφορικά με τους πλειστηριασμούς, «απλώς πλέον θα γίνονται ηλεκτρονικά»!

 Από την πλευρά της η αρμόδια υπουργός, Θεανώ Φωτίου, χαρακτήρισε «υποκριτές μέχρι θανάτου» όσους διαμαρτύρονται για τις διατάξεις που αφορούν τα οικογενειακά επιδόματα επικαλούμενοι το δημογραφικό ζήτημα. Πάντως, παραδέχθηκε ότι ορισμένες κατηγορίες τρίτεκνων και πολύτεκνων θα δουν μείωσης  και υποσχέθηκε πως «ακόμα και αυτές τις μειώσεις θα δούμε πως θα τις αντιμετωπίσουμε».

Εντύπωση, επίσης, προκάλεσε η συσπείρωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην εξ’ αριστερών κριτική του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα, ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παπαδόπουλος, που αναφερόμενος στην εισβολή του ΠΑΜΕ στο Υπουργείο Εργασίας, χαρακτήρισε «φασίστα» τον συνδικαλιστή, που χτυπούσε το χέρι του στο τραπέζι ενώπιον της κας Αχτσιόγλου και ξεκαθάρισε «δεν κωλώνουμε». «Ως εδώ. Αυτά που κάνετε δεν συνάδουν με τις αρχές της Αριστεράς. Να χτυπάτε τα χέρια στο τραπέζι; Με τσαμπουκά; Εμείς δεν χτυπούσαμε τα χέρια στο τραπέζι, βάζαμε μπροστά τα στήθη μας και λέγαμε την άποψή μας», ανέφερε χθες.

liberal.gr