Με πολύ κόσμο η παρουσίαση στα Τρίκαλα του βιβλίου του Θανάση Δρίτσα «Το διακόνημα και το χειροτέχνημα»

Παρουσία αρκετών Τρικαλινών που κατέκλυσαν την αίθουσα εκδηλώσεων του μουσείου Τσιτσάνη, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αναπληρωτή Διευθυντή-καρδιολόγου στο Ωνάσειο καρδιοχειρουργικό κέντρο και συνθέτη Θανάση Δρίτσα, με τίτλο «Το διακόνημα και το χειροτέχνημα».

Στην παρούσα έκδοση περιλαμβάνονται άρθρα, κείμενα και σχόλια του συγγραφέα τα οποία δημοσιεύτηκαν σε έντυπα ή ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης την περίοδο 2010-2017. Η θεματολογία και τα περιεχόμενα συνδέονται άμεσα με τον τίτλο του βιβλίου ο οποίος και αποδίδει τις δύο ισοδύναμες ιδιότητες του συγγραφέα ως ιατρού-λειτουργού της υγείας και ως δημιουργού της τέχνης.Επί της ουσίας συνιστούν δημόσιες παρεμβάσεις του Θανάση Δρίτσα πάνω σε επίκαιρα ζητήματα της υγείας, του πολιτισμού και της κοινωνικής ζωής. Ακόμη το βιβλίο περιλαμβάνει επιλεγμένες συνεντεύξεις του συγγραφέα αλλά και εμπειρίες από την επικοινωνία του με προσωπικότητες όπως ήταν ο σκηνοθέτης Νίκος Κούνδουρος, ο μουσουργός Γιώργος Χατζηνίκος, ο ζωγράφος Γιάννης Τσαρούχης, ο ασκητής Παίσιος ο Αγιορείτης.

Το γεγονός ότι το βιβλίο πραγματεύεται θέματα υγείας, σε συνδυασμό με τις επιδράσεις που ασκούν πάνω στον άνθρωπο εξωτερικοί παράγοντες και πόσο αυτοί επηρεάζουν, θετικά ή αρνητικά, την ψυχική και σωματική υγεία, υπήρξε σημαντικό κίνητρο για την προσέλευση πολλών ανθρώπων.

Για το νέο βιβλίο του Θανάση Δρίτσα μίλησαν στο κοινό ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων Γιώργος Πέτρου και ο πρώην Διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων Θεόδωρος Γκαλέας και ο ίδιος ο συγγραφέας. Τον συντονισμό της όλης εκδήλωσης είχε ο πρώην Νομάρχης και Βουλευτής Τρικάλων Ηλίας Βλαχογιάννης.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο συγγραφέας Θανάσης Δρίτσας εργάζεται ως Καρδιολόγος, Αναπληρωτής Διευθυντής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Είναι επίσης συνθέτης και διεθνώς αναγνωρισμένος για το επιστημονικό του έργο στον τομέα των εφαρμογών της μουσικής ως θεραπευτικού μέσου στη σύγχρονη ιατρική.