Πολλά τα οφέλη για το νομό Τρικάλων από την διεξαγωγή του Διεθνούς Ημιμαραθώνιου δρόμου

Για τα οφέλη που θα προκύψουν για όλη την ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, από διοργανώσεις όπως η τέλεση του Διεθνούς Ημιμαραθώνιου δρόμου Καλαμπάκα-Τρίκαλα την ερχόμενη Κυριακή, έγινε λόγος στην σημερινή συνέντευξη τύπου προς τα τοπικά ΜΜΕ, που παραχώρησαν τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων, στην αίθουσα εκδηλώσεων του μουσείου Τσιτσάνη.

Ήταν εκεί τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής και εκπρόσωποι των φορέων που στηρίζουν τον 11ο Ημιμαραθώνιο, ο Πρόεδρος του Συλλόγου δρομέων Τρικάλων Βαγγέλης Διβάνης, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ντίνος Μπάρδας, ο Αντιδήμαρχος Καλαμπάκας Κων/νος Ράντος και ο οικονομικός επόπτης του Επιμελητηρίου Τρικάλων Στέφανος Γιώτης.

Όπως τονίστηκε από τους διοργανωτές, υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον αθλητών απ’ όλη την Ελλάδα να συμμετάσχουν στον ημιμαραθώνιο και υπολογίζεται έως την Κυριακή ο αριθμός να αγγίξει τις 3000 συμμετοχές και ίσως να τις ξεπεράσει. «Είναι η 3η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση στον τομέα της, μετά απ’ αυτές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και είναι πραγματικά χαρά μας που διεξάγεται στα Τρίκαλα και είναι φυσικό να δράσει ως προστιθέμενη αξία για την περιοχή, όχι μόνο οικονομικά, αλλά ευρύτερα. Γι’ αυτό λοιπόν, όλοι μαζί συνεργαζόμαστε για να φέρουμε και άλλες τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις στα Τρίκαλα, που τα τελευταία χρόνια ακούγονται παντού σε όλη την Ελλάδα, μέσα από τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται» δήλωσε ο Δήμαρχος Τρικκαίων, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η τοποθέτηση του Αντιδημάρχου Καλαμπάκας. Ο Ντίνος Μπάρδας τόνισε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει τέτοιες διοργανώσεις και έχει συγκριμένο σχέδιο για την αύξηση του αθλητικού τουρισμού στο νομό, ενώ για τα πολλαπλά οφέλη του εμπορικού κόσμου του νομού από την άφιξη πολλών αθλητών στην περιοχή μας, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του συλλόγου δρομέων Τρικάλων ευχαρίστησε όλους για την στήριξη σε τέτοια μεγάλα αθλητικά εγχειρήματα στην περιοχή των Τρικάλων, στεκόμενος ιδιαίτερα σε θέματα διοργάνωσης.

Κάθε Μάρτιο, ο Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων, διοργανώνει τον Διεθνή Ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα–Τρίκαλα. Η διαδρομή ξεκινά από την πόλη της Καλαμπάκας, η οποία βρίσκεται στους πρόποδες των παραμυθένιων Μετεώρων που αποτελούν μνημείο της Παγκόσμιας Φυσικής Κληρονομιάς της UNESCO και τερματίζει στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων.