Πολιτικό μήνυμα του βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Σάκη Παπαδόπουλου

papadopoulos sakis 778

Η 2η ευκαιρία δόθηκε. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια νέα ισχυρή λαϊκή εντολή να υλοποιήσει το σχέδιό του για την ολιστική Ανασυγκρότηση μιας υπερχρεωμένης – εξαθλιωμένης χώρας για το οποίο δεσμεύτηκε.

Τώρα πια δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες αυταπάτες, λάθη, παραλείψεις. Τώρα πια γνωρίζουμε και τις βαριές επιπτώσεις, της 3ης Μνημονιακής Σύμβασης οικονομικής ενίσχυσης – χρηματοδοτικής διευκόλυνσης της Ελλάδας από τους δανειστές της, στη ζωή του λαού και τις δυνατότητες ώριμων ριζοσπαστικών αλλαγών – μεταρρυθμίσεων που οφείλουμε να κάνουμε σε κάθε πεδίο κυβερνητικής παρέμβασης, για να εξαφανίσουμε τη διαφθορά – τη διαπλοκή – τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, για να αυξήσουμε με δίκαιο τρόπο τα δημόσια έσοδα, για να ανακάμψει η οικονομία, για να αξιοποιήσουμε τη δημιουργική εργασία του ανθρώπινου δυναμικού και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, για να υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη…

Ο λαός, στα διλήμματα που του τέθηκαν, έκανε το καθήκον του. Ξεμπέρδεψε με το παλιό – φαύλο σύστημα εξουσίας, απέτρεψε τη δεξιά παλινόρθωση, βοήθησε να ελπίζουμε σε ένα εναλλακτικό σύστημα διακυβέρνησης στο οποίο «οι άνθρωποι θα είναι πάνω από τα κέρδη του κεφαλαίου».

Τώρα το καθήκον είναι δικό μας. Να αποδείξουμε ότι και σε συνθήκες μνημονιακής επιβάρυνσης, είναι εφικτό ένα άλλο σύστημα άσκησης της εξουσίας, με επανεκκίνηση της οικονομίας, με ανακατανομή του πλούτου υπέρ των φτωχών, με ταξικό πρόσημο – αντισταθμιστικά μέτρα υπέρ των αδύνατων. Να αποδείξουμε ότι είναι εφικτή η ανθρωποκεντρική διακυβέρνηση που χρειάζεται η Ελλάδα και η Ενωμένη Ευρώπη…

Θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω θερμά όλους τους Τρικαλινούς που μας έδωσαν τη 2η ευκαιρία να διατρανώσουμε ότι «όταν θέλεις πάρα πολύ κάτι, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να τα καταφέρεις».

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΚΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

.