Πολιτική δραστηριότητα του ΚΚΕ στα Τρίκαλα

Διήμερη έκθεση Βιβλίου και παρουσίαση της έκδοσης της Σύγχρονης Εποχής «Πάσα Αγγελίνα, άξιο τέκνο ενός καταξιωμένου λαού», από το χωράφι, στα όργανα της σοβιετικής εξουσίας. Οι Οργανώσεις Τρικάλων του  ΚΚΕ διοργανώνουν έκθεση βιβλίου , προάγοντας το καλό βιβλίο, που την περίοδο των γιορτών είναι απαραίτητο για την προσωπική μόρφωση  και καλλιέργεια  , αλλά και για χαλάρωση, ενώ αποτελεί επίσης και το καλύτερο δώρο για αγαπημένα πρόσωπα.

Η έκθεση θα λειτουργήσει την  Πέμπτη 28 Δεκέμβρη και την Παρασκευή 29 Δεκέμβρη, από 5.00μμ – 9.00μμ στο γνώριμο χώρο της “Σουίτα” art café ( Στρατηγού Σαράφη 18) .

 Στο πλαίσιο της Έκθεσης θα γίνει παρουσίαση της έκδοσης της Σύγχρονης Εποχής «Πάσα Αγγελίνα, άξιο τέκνο ενός καταξιωμένου λαού», από το χωράφι, στα όργανα της σοβιετικής εξουσίας. Το βιβλίο αναφέρεται στην  Πάσα Αγγελίνα, μια εργάτρια γης που οι συνθήκες στην ΕΣΣΔ, οι συνθήκες του Σοσιαλισμού, της έδωσαν τη δυνατότητα να γίνει βουλευτής του Ανώτατου Σοβιέτ. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί   την Πέμπτη 28 Δεκέμβρη , στις 6:30μμ.

Επίσης, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε τρεις ερωτήσεις που αφορούν προβλήματα του Νομού.

      Η  πρώτη απευθύνεται προς τον υπουργό Παιδείας Ερευνά και Θρησκευμάτων και αφορά τα κρούσματα τρομοκράτησης των μαθητών στο 9ο Γυμνάσιο Τρικάλων και σε άλλα σχολεία της χώρας, λόγω της συμμετοχής τους στους αγώνες. Ερωτάται ο κ Υπουργός: – Τι μέτρα προτίθεται να πάρει προκειμένου οι μαθητές να απαλλαγούν από κάθε τιμωρία και  να σταματήσει κάθε απειλή προς τους μαθητές που αγωνίζονται για σχολείο και ζωή με δικαιώματα.

– Αν υπάρχει εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας που απαγορεύει τις συνελεύσεις των μαθητών.

Η δεύτερη αφορά την κρατική βιομηχανία ξύλου.Παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι θα πάρουν μέρα για τον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου, μέχρι σήμερα τίποτα δεν έχει γίνει προς αυτή την κατεύθυνση.

Το ΚΚΕ θεωρεί ότι το μέλλον του Κρατικού εργοστασίου ξύλου Καλαμπάκας θα μπορούσε να είναι θετικό στο πλαίσιο μιας άλλης οργάνωσης της κοινωνίας  με κοινωνικοποιημένα τα μέσα παραγωγής, με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό – λαϊκό έλεγχο. Με την ανάπτυξή του με κριτήριο την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και διασφαλίζοντας το δικαίωμα στην δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα των εργαζομένων. Σε αυτό το πλαίσιο εξασφαλίζεται η ολοκληρωμένη διαχείριση και προστασία των δασικών οικοσυστημάτων και η αξιοποίηση των δασικών προϊόντων. Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για το Κρατικό Εργοστάσιο Ξύλου Καλαμπάκας.

Ενώ η τρίτη ερώτηση αφορά την τη διακατεχόμενη δασική έκταση στο χωριό Ελάφι Τρικάλων .Οι κάτοικοι του εδώ και δεκαετίες κάνουν έναν δίκαιο αγώνα με αίτημα να περάσει όλη η διακατεχόμενη έκταση που εμφανίζεται ως διακατεχόμενη από ιδιώτες, αποκλειστικά στο κράτος, και το Δασαρχείο να τους επιτρέπει να κάνουν ξύλευση για ίδιες ανάγκες. Το καθεστώς των διακατεχόμενων δασών από ιδιώτες για δεκαετίες τώρα παραμένει σε εκκρεμότητα με ευθύνη όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, τόσο των προηγούμενων όσο και της σημερινής, που με την πολιτική τους όχι μόνον αρνούνται να επιλύσουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς υπέρ του δημοσίου, αλλά και παραδίνουν τα καλύτερα φιλέτα για εκμετάλλευση  σε επιχειρηματίες. Η σταθερή θέση του ΚΚΕ είναι ότι τα βουνά τα δάση και οι παραλίες δεν μπορεί να είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης από επιχειρηματίες να γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία για να αξιοποιηθούν σχεδιασμένα για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η Κυβέρνηση για να επιλυθεί το ιδιοκτησιακό  καθεστώς στο δάσος του Ελαφιού υπέρ του δημοσίου και να κατοχυρωθεί το δικαίωμα ξύλευσης των κατοίκων για ίδιες ανάγκες