Μεγάλη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του Ωδείου Καρδίτσας

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017, στις 12:15  μ.μ. στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο

 

Η ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΜΕΓΑΛΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – ΚΩΝ/ΝΟΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ

 Βυζάντιο και Δύση συνυπάρχουν στην  καθιερωμένη Μεγάλη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία με τα μουσικά σύνολα του Ωδείου Καρδίτσας- Κων/νος Ευθυμιάδης, που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας, τη Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017 στις 12:15 το μεσημέρι, Δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων.

Όπως κάθε χρόνο για πολλές δεκαετίες, έτσι και φέτος  το Ωδείο Ευθυμιάδη συνεχίζει την παράδοση του, να δίνει το μουσικό παρόν στα  Καρδιτσιώτικα Χριστούγεννα και ειδικότερα τη Δεύτερη Ημέρα των Χριστουγέννων.

Το Ωδείο Καρδίτσας – Κων/νος Ευθυμιάδης πραγματοποιεί την καθιερωμένη του Μεγάλη Χριστουγεννιάτικη συναυλία σε μια εκδήλωση που αποτελεί σημείο αναφοράς του κάθε Καρδιτσιώτη καθώς και των ετεροδημοτών και των πολλών επισκεπτών της πόλης και του νομού Καρδίτσας κατά την εορταστική περίοδο.

Βυζάντιο και Δύση, Παραδοσιακή και Κλασική Μουσική θα συνυπάρξουν  σε μια συναυλία πολύ υψηλού επιπέδου.

Την εκδήλωση θα ανοίξει η  Βυζαντινή Χορωδία του Ωδείου Καρδίτσας-Κων/νος Ευθυμιάδης, αποτελούμενη από ιεροψάλτες, πτυχιούχους και διπλωματούχους καθηγητές, σπουδαστές  της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής του Ωδείου, που θα ερμηνεύσει επίκαιρους Χριστουγεννιάτικους Ύμνους υπό την διεύθυνση  του Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής και Δεξιό Ιεροψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης κ. Δημήτρη  Καταραχιά.

Θα επακολουθήσει πρόγραμμα κλασσικής , σύγχρονης και παραδοσιακής μουσικής που περιλαμβάνει ύμνους, χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, ελληνικά και ξένα, που θα ερμηνεύσουν σολίστ και μουσικά σύνολα του ωδείου καθώς και η Παιδική Χορωδία του Ωδείου.

Επίσης, επιλεγμένες σπουδάστριες της Σχολής Τραγουδιού θα ερμηνεύσουν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλο τον κόσμο.

Τέλος, το πρόγραμμα θα κλείσει η Μικτή Χορωδία του Ωδείου, που  θα ερμηνεύσει το κατεξοχήν χριστουγεννιάτικο έργο του μεγάλου Ιταλού συνθέτη του μπαρόκ, Antonio Vivaldi, GLORIA, καθώς και το χορωδιακό ΑΛΛΗΛΟΥΪΑ από τον ΜΕΣΣΙΑ του Χαίντελ υπό την διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη. Στο πιάνο συνοδεύει η καθηγήτρια Γιούλη Αγιώτη.

Επίσης η Μικτή Χορωδία θα ερμηνεύσει γνωστά Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ύμνους, έργα ελληνικής και ξένης μουσικής.

Δεκαετίες το Ωδείο Ευθυμιάδη αλλά και η οικογένεια Ευθυμιάδη έχει ταυτισθεί με την 2η ημέρα των Χριστουγέννων και την παράδοση της Καρδίτσας, που θέλει αυτή την ημέρα να υπάρχει στην καθιερωμένη συναυλία, το ύφος και το ήθος που συνάδει με το μήνυμα της μεγάλης γιορτής της Χριστιανοσύνης.

Η Μεγάλη Χριστουγεννιάτικη συναυλία  πραγματοποιείται στα πλαίσια του 35ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας υλοποιείται με τη στήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Π.Ε Καρδίτσας), του Δήμου Καρδίτσας και με τη αρωγή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.