Ποιοι πρόδωσαν το ΠΑΣΟΚ;

Όταν ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας ξεκινούσε τον σύντομο προεκλογικό του αγώνα για την ηγεσία της ΚΕΔΕ γνώριζε πολύ καλά, πως οι συσχετισμοί των δυνάμεων στο εκλεκτορικό σώμα είναι εις βάρος του…!

Πίστευε, εντούτοις, ότι ενώνοντας ό,τι αυτοδιοικητικό κινείται στον κεντροαριστερό χώρο, θα κατάφερνε τουλάχιστον, να πάρει κάτι παραπάνω από τις έδρες που κατείχαν οι παρατάξεις που ενώθηκαν μαζί του (σ.σ. 6 του ΠΑΣΟΚ, 3 του ΣΥΡΙΖΑ και 2 των ανεξάρτητων του Ιωακειμίδη)…!

Η επιτυχία μάλιστα των δημάρχων που εκλέχτηκαν με στήριξη του ΠΑΣΟΚ τον περασμένο Οκτώβρη ήταν τέτοια, που έδιναν ελπίδες στο επιτελείο του Χάρη Δούκα για 12 ή και 13 έδρες στο νέο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ…

Όλα αυτά μέχρι την Παρασκευή το βράδυ πριν τις εκλογές, όταν στη συγκέντρωση της παράταξης, έγινε αντιληπτό πως απουσίαζαν οι μισοί δήμαρχοι της Αττικής, που έχουν εκλεγεί με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ…!

Όπως «ψιθύρισαν στ’ αυτί» πηγές από το «πράσινο στρατόπεδο», οι 155 ψήφοι που έλαβε η παράταξη Δούκα είναι 20-25 λιγότερες από τις προσδοκώμενες… κάτι που σημαίνει πως αναζητούνται οι σύντροφοι-εκλέκτορες που πρόδωσαν…!

epoli.gr