Με «ποδοσφαιρικούς όρους» μέσω Tweet η απάντηση του Χρήστου Λιάπη στις δηλώσεις Ντάισεμπλουμ

Χρησιμοποιώντας μια γνωστή ατάκα του μεγάλου παλιού ποδοσφαιρικού άσσου της   Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Τζωρτζ  Μπέστ, σχολίασε καυστικά τις δηλώσεις του Προέδρου του Εurogroup, Γερούν Ντάισεμπλουμ, περί σπατάλης χρημάτων σε γυναίκες και ποτά από τους κατοίκους των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου, ο γιατρός και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρίστος Χ. Λιάπης.

«Ξόδεψα το 90%των χρημάτων μου στις γυναίκες και στο ποτό. Τα υπόλοιπα (απλώς) τα σπατάλησα”. Παρά τη βόρεια καταγωγή του, ο Τζωρτζ Μπέστ θα επέκρινε τη δηκτική επίθεση του Γερούν Ντάισεμπλουμ στον Νότο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έγραψε σχετικά ο Δρ. Λιάπης, αντιπαραβάλλοντας τον αήθη γραφειοκρατικό κομπλεξισμό του Ολλανδού Ευρωπαίου Αξιωματούχου, με την οξυδερκή και αυτοσαρκαστική αποστροφή του Βορειοευρωπαίου στην καταγωγή, αλλά Μεσογειακού στο ταμπεραμέντο, μεγάλου ποδοσφαιριστή της Γηραιάς Αλβιόνος.

Ο Χρήστος Λιάπης προσέθεσε σχετικά πως “Για να πάει μπροστά η οικοδόμηση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και της συνεκτικότητας των εταίρων, θα πρέπει να αφήσουμε κατά μέρους τα διχαστικά στερεότυπα περί ενός συνεπούς και παραγωγικού Βορρά και ενός ανεύθυνου και τρυφηλού Νότου της Γηραιάς Ηπείρου.

Ο συγκερασμός όλων των εθνικών ιδιαιτεροτήτων και ο σεβασμός της ταυτότητας της κάθε χώρας – μέλους, που καλείται να υπηρετήσει μια αληθινά αλληλέγγυα Ένωση, αποτελεί το καλύτερο αντίδοτο στην δημιουργία μιας Ευρώπης δύο ή -ακόμη χειρότερα- πολλαπλών ταχυτήτων».