Πλούσια η πολιτιστική κληρονομιά στο Δήμο Πύλης

gefyra_Pylis

 

 

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Δήμου Πύλης στην πρόταση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ) Θεσσαλίας για την καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς των Δήμων της Θεσσαλίας.
 

Ο Δήμος Πύλης μόλις έλαβε το σχετικό έγγραφο της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας ξεκίνησε την επίπονη εργασία καταγραφής της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου. Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ιωάννης Κουτσονάσιος συντόνισε τις ενέργειες σε αγαστή συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου, τους Προέδρους των Τ.Κ. και τους πολιτιστικούς συλλόγους για την καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς.
 

Μουσεία, μνημεία, ιδιωτικές συλλογές, παραδοσιακοί οικισμοί, κτίρια παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, πνευματικά κέντρα, βιβλιοθήκες, θέατρα καθώς και εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα σε κάθε τοπική κοινότητα του Δήμου Πύλης καταγράφηκαν αναλυτικά και κοινοποιήθηκαν στην Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας. Ο Δήμος Πύλης δε, ήταν από τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν διευκολύνοντας το έργο της καταγραφής της πολιτιστικής κληρονομιάς της Θεσσαλίας.
Η καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου Πύλης επιβεβαίωσε ότι ο πολιτισμός, η ιστορία και τα μνημεία αποτελούν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα του διευρυμένου Δήμου.
Τ

 

ο πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα του Δήμου καταδεικνύει ότι ο τόπος μας έχει ένα αξιοπρόσεκτο ιστορικό παρελθόν  το οποίο κληρονόμησαν οι νεότερες γενιές.
Σε αυτό το παρελθόν μπορούμε να επενδύσουμε για να βελτιώσουμε και το παρόν αλλά και να χτίσουμε ισχυρές βάσεις για το μέλλον.
Πέρα από τις όποιες πρωτοβουλίες της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας, η Δημοτική αρχή Πύλης είναι αποφασισμένη να τιμήσει αυτό το ιστορικό παρελθόν αλλά και να αξιοποιήσει την προσπάθεια για την τόνωση της τουριστικής κίνησης σε όλο το νέο Δήμο Πύλης.

 

 

.