Μιχ. Ταμήλος : Αδικαιολόγητη καθυστέρηση για το Φ/Β των 99,36ΚW

tamilos_2

 

 

 

Eπιστολή έστειλε ο πρώην δήμαρχος κ. Μιχάλης Ταμήλος στον δήμαρχο Τρικκαίων κ Λάππα και στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ.                                       Βαβύλη με θέμα την   αδικαιολόγητη καθυστέρηση για το Φ/Β των 99,36ΚW στην οροφή του Τεχνικού Λυκείου, αναφέροντας τα εξής:

Κύριε Δήμαρχε

Κατά την διάρκεια της θητείας μας 2006-2010 συντάξαμε μελέτη για την κατασκευή φωτοβολταικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 99,36 ΚW στην οροφή του Τεχνικού Λυκείου επί της οδού Βαθυκλέους και λάβαμε την έγκριση από την ΡΑΕ.

Η έγκριση της ΡΑΕ οδήγησε στην υπογραφή σύμβασης πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ του ΔΕΣΜΗΕ και της Αστικής Ανάπτυξης Τρικάλων στις 31/ 01/ 2011.

Στην συνέχεια στις 15/ 07/ 2011υπογράφηκε η σύμβαση σύνδεσης με το δίκτυο χαμηλής τάσης μεταξύ της ΔΕΗ και της Αστικής Ανάπτυξης.

Έκτοτε έγιναν από την πλευρά μου  πολλές προσπάθειες για την προώθηση του έργου, ακόμη και σε συνεργασία με την ΠΑΔΥΘ, αλλά διαπιστώνουμε μεγάλη  ολιγωρία δεδομένου ότι απομένουν λίγοι μήνες για την λήξη της προθεσμίας υλοποίησης της επένδυσης και δεν έγινε καμία ουσιαστική ενέργεια.

Επισημαίνω ότι πρέπει μέχρι 30 / 7 /2012 να γίνει η σύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΗ ώστε να εισπράττει ο Δήμος την συμφωνηθείσα τιμή 0,44 ευρώ/ ΚWh, διαφορετικά θα  μειωθεί η τιμή σε 0,32 ευρώ/ ΚWh δηλαδή κατά 27% τουλάχιστον. Επειδή η σύμβαση ισχύει για 20 έτη οι απώλειες του Δήμου θα είναι τουλάχιστον 300.000 ευρώ.

Σας καλώ να επισπεύσετε τις διαδικασίες και σας δηλώνω ότι είμαι στην διάθεσή σας να βοηθήσω στην έγκαιρη ολοκλήρωση της επένδυσης που είναι πιλοτική για τον Δήμο μας.

 

 

.