Πληρωμές, προγράμματα, ΕΛΓΑ και κτηνοτροφικά θέματα σήμερα στη «Θεσσαλική Γη»

Με πολυποίκιλα θέματα θα ασχοληθεί σήμερα Τρίτη (28-9-2021), η τηλεοπτική εκπομπή «Θεσσαλική Γη» του «Astra tv», που θα μεταδοθεί ζωντανά στις 22:30 και την οποία παρουσιάζει ο δημοσιογράφος και συνεκδότης της «ΑγροΕκφρασης» Χρήστος Αθανασιάδης.

Πιο συγκεκριμένα, αρχικά, κατά τη διάρκεια της εκπομπής, θα συζητηθούν τα θέματα των πληρωμών των επιδοτήσεων των αγροτών, τα αγροτικά προγράμματα που αναμένονται να προκηρυχθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ακολούθως θα παρουσιαστεί το πώς η Κύπρος χρηματοδοτεί τον αντίστοιχο κυπριακό ΕΛΓΑ κάθε χρόνο με ποσό στο 100% ανάλογο με το συνολικό ποσό που αναμένεται να εισπραχθεί από την ετήσια εισφορά των Κύπριων αγροτών και πως συμψηφίζει το οφειλόμενο ποσό που έχουν οι αγρότες, με άλλες οφειλές του κράτους προς τον παραγωγό.

Κατόπιν θα μιλήσει η πρώην υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης κα Ολυμπία Τελιγιορίδου, για εφ’ όλης της ύλης αγροτικά θέματα και τέλος η εκπομπή θα ασχοληθεί και με τα κτηνοτροφικά  προβλήματα και κυρίως θα αναφερθούν τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνάντησης των κτηνοτρόφων της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με τον υπ. Αγροτικής ανάπτυξης κ. Σπήλιο Λιβανό.

Καλεσμένοι της εκπομπής  είναι οι:

  • Ολυμπία Τελιγιορίδου, πρώην υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης,  Αναπληρώτρια Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία
  • Θωμάς Μόσχος, πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Καστοριάς «ο Μακεδνός»
  • Δημήτρης Τάντος, γεωπόνος-μελετητής «Αγρόλυσις» Καρδίτσας
  • Θωμάς Καραγιώργος, αμπελουργός από Πύθιο Ελασσόνας
  • Νίκος Δημόπουλος, Συντονιστικό Κτηνοτρόφων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Επισημαίνεται ότι οι φίλοι αγρότες, πέραν της περιφέρειας Θεσσαλίας, μπορούν να βλέπουν ζωντανά την εκπομπή μέσω ίντερνετ στο: www.astratv.gr, επιλέγοντας το LIVE, στο facebook: astratv καθώς και στο facebook: Αθανασιάδης Ε. Χρήστος