Πιλάτος Παναγιώτης : Αλλαγή λέξη ουσίας και όχι λέξη εντυπωσιασμού

Είναι ελπιδοφόρο για τον τόπο μας που ο προοδευτικός χώρος ξαναβρίσκει τον βηματισμό της. Το Κίνημα Αλλαγής είναι η σπουδαιότερη προσπάθεια την τελευταία δεκαετία για τον κατακερματισμένο χώρου του κέντρου και της ευρύτερης κεντροαριστεράς. Οι προοδευτικοί πολίτες μπορούν ξανά να επιστρέψουν στον φυσικό τους χώρου, να εκφραστούν από αυτόν και να διεκδικήσουν  την αλλαγή της ουσίας, αγνοώντας επουσιώδεις λεπτομέρειες που σκοπό έχουν τον αποπροσανατολισμό των πολιτών από το ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα που εκπέμπει το Κίνημα Αλλαγής.

Χρειάζεται όμως προσπάθεια και να γίνει κατανοητό από όλους μας και ιδιαίτερα να κάνουμε ξεκάθαρο στους  πολίτες πως το Κίνημα Αλλαγής δεν αποτελεί προέκταση του ΠΑΣΟΚ , ή του Ποταμιού ή των υπολοίπων κινήσεων που συμμετέχουν στο εγχείρημα του νέου προοδευτικού φορέα. Είναι μια κίνηση που πραγματοποιείται από το μηδέν που στον πυρήνα της έχει τη σύνθεση πολιτικών  δυνάμεων που ασπάζονται κοινές αξίες. Σεβόμενοι την πορεία των κάθε εμπλεκομένων προχωράμε μπροστά σοφότεροι από τα λάθη και τις παραλείψεις του παρελθόντος, με στόχο να γίνουμε η πολιτική δύναμη που θα πρωταγωνιστεί στην πολιτική ζωή του τόπου μας.

Στόχος του Κινήματος Αλλαγής είναι να ακουστεί στο μεγάλο ακροατήριο του εκλογικού σώματος και όχι το σίγουρο και μικρό που τις περισσότερες φορές εκφράζει μικροπολιτικό και μικροκομματικό συμφέρον

Το Κίνημα Αλλαγής θα πετύχει αν καταθέσει ξεκάθαρες προτάσεις για όλα αυτά που ζούμε και όλα αυτά που έρχονται. Να νιώσουν δηλαδή οι πολίτες ότι, μιλούν με ένα Κίνημα που έχει σχέδιο για μια Ελλάδα ανταγωνιστική, για μία Ελλάδα δίκαιη. Για μία Ελλάδα που έχει λύσει τους λογαριασμούς της με το παρελθόν και κοιτάει στο μέλλον. Μια χώρα δηλαδή που οι πολίτες της θα δημιουργούν και όχι απλώς θα επιβιώνουν.

H δουλεία όλων μας είναι μπροστά μας, για την Αλλαγή που χρειαζόμαστε σε δίκαια αιτήματα της γενιάς του παρόντος και του μέλλοντος. 

*Ο Πιλάτος Παναγιώτης είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής & Αναπληρωτής Γραμματέας της Ν.Ε Τρικάλων του Κινήματος Αλλάγης