Πικάντικες πατάτες γιαχνί με σολομό

Μια πρωτότυπη και ασυνήθιστη συνταγή για πατάτες γιαχνί με καυτερή σάλτσα και ζουμερές μπουκίτσες φρέσκου σολομού. Είναι χορταστικό, δεν χρειάζεται πολύ χρόνο για να ετοιμαστεί και μπορεί να γίνει όσο πικάντικο το αντέχετε.

 
 

Υλικά για τη Συνταγή

600 γραμμάρια σολομό φρέσκο, κομμένο σε μπουκιές

600 γραμμάρια πατάτες, κομμένες σε μπουκιές

600 ml ζωμό, κατά προτίμηση ψαριού

 

1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

1 πιπεριά καυτερή τσίλι, κομμένη στη μέση (προαιρετικά)

 

½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο (προαιρετικά)

 

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά

2-3 σκελίδες σκόρδο

1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

150 γραμμάρια ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη (φρέσκια ή του εμπορίου)

150 ml λευκό κρασί

 

Ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο κατά βούληση

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τσιγαρίστε το κρεμμύδι με τις πιπεριές και το τσίλι, μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας συχνά. Ρίξτε το σκόρδο, ανακατέψτε, προσθέστε την ντομάτα, το μπούκοβο και την πάπρικα, αν χρησιμοποιήσετε. Ανακατέψτε και αφήστε την ντομάτα να πιει τα υγρά της και να μειωθεί η σάλτσα. Στη συνέχεια, βάλτε τις πατάτες και ρίξτε και το κρασί. Αφήστε να βράσει για μερικά λεπτά σε δυνατή φωτιά, ώστε να εξατμισθεί το αλκοόλ, περιχύστε με το ζωμό και αλατοπιπερώστε. Μαγειρέψτε το φαγητό σκεπασμένο με το καπάκι για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Τέλος προσθέστε τις μπουκιές σολομού και βράστε για 2 – 4 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Μόλις είναι έτοιμο το γιαχνί, αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά εκτός εστίας και σερβίρετε, πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Συμβουλή

  • Αν στο τέλος της συνταγής θέλετε πιο πηκτό ζουμί, μπορείτε να πολτοποιήσετε 2-3 κομμάτια πατάτας και να προσθέσετε τον πουρέ αυτόν μέσα στην κατσαρόλα για ένα βελουτέ αποτέλεσμα.
  • Μπορείτε να το κάνετε όσο καυτερό επιθυμείτε, αυξομειώνοντας τα μπαχαρικά και τις καυτερές πιπεριές ή αφαιρώντας τα τελείως για πιο ήπια γεύση.

topontiki.gr