Ποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετέχουν στην Προανακριτική

Νομικοί κύκλοι σχολίαζαν στους διαδρόμους της Βουλής πως η προανακριτική θα αποφασίσει για το ποια αδικήματα έχουν παραγραφεί και ποια όχι.

Είναι προφανές, ότι θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η απιστία έχει παραγραφεί και για τη δωροδοκία-δωροληψία θα ερμηνευθεί ότι δεν έχει παραγραφεί (το αδίκημα δεν τελείται κατά την άσκηση των καθηκόντων) και άρα θα αναπέμψει το φάκελο στη Δικαιοσύνη για να ολοκληρωθεί η προανάκριση και να ασκηθούν διώξεις για όσους υπάρχουν ικανοποιητικές συνθήκες τέλεσης αδικήματος.

Οι 10 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μέλη της προανακριτικής για τη Novartis

Μετά από πολλές ζυμώσεις, συζητήσεις και διαβουλεύσεις, «κλείδωσαν» τελικά οι 10 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την αντιπολίτευση και το «βαρύ πυροβολικό» της στην προανακριτική.
Απέναντι λοιπόν στον Αντ. Σαμαρά, τον Ευ. Βενιζέλο, τον Γ. Στουρνάρα, τον Αδ. Γεωργιάδη και τα άλλα πολιτικά πρόσωπα για τα οποία προτείνεται να ελεγχθεί η τυχόν τέλεση αδικημάτων, θα σταθούν, εκτός από τον Θ. Δρίτσα (πρόεδρος) και τον Δ. Παρασκευόπουλο (εισηγητής), οι Χ. Μαντάς, Σ. Αναγνωστοπούλου, Π. Κοζομπόλη, Ν. Ηγουμενίδης, Σ. Λάππας, Β. Τσίρκας, Κ. Δουζίνας και Χ. Καραγιαννίδης.

dikaiologitika.gr