Πεζόδρομοι Λάρισας: Τέλος ο καφές στο… πόδι

Άμεσα φαίνεται πως επηρεάζουν την πόλη της Λάρισας τα νέα μέτρα που θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση, για τις καφετέριες και όσα καταστήματα εστίασης είναι ανοιχτά και λειτουργούν με τη μέθοδο του take away.

Συγκεκριμένα, με νέα ρύθμιση, απαγορεύεται η παραμονή των πελατών στον εξωτερικό και φυσικά στον εσωτερικό χώρο των εν λόγω επιχειρήσεων.

Αυτό έχει επίπτωση σε μια συνήθεια συμπολιτών που είχε αρχίσει να αναπτύσσεται το τελευταίο διάστημα σε ολόκληρο το δίκτυο πεζοδρόμων του κέντρου. Μην έχοντας την δυνατότητα να καθίσουν κάπου, έπιναν τον καφέ τους στο… πόδι έξω από τα καταστήματα, κάτι που άρχισε να καθιερώνεται.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ρύθμιση αυτή, δεν ισχύει μόνο για τις περιοχές που είναι στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, δηλαδή τις «κόκκινες», αλλά και για τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο επιτήρησης («κίτρινο»).

Ο λόγος που επικαλείται η ΚΥΑ είναι η ανάγκη αποφυγής συγχρωτισμού πέριξ χώρων εστίασης που παρέχουν υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away).

Η απόφαση αναφέρει ότι «οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθοδόν εξυπηρέτησης (drive-through) επιτρέπονται μόνο στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών που ορίζονται στην παρούσα, χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών».   Οι παραβάτες του μέτρου – πολίτες ή υπεύθυνοι επιχειρήσεων εστίασης – θα πληρώνουν πρόστιμο, σε περίπτωση παράβασης. Συγκεκριμένα:

– Διοικητικό πρόστιμο τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ στην επιχείρηση/νομικό πρόσωπο

– Διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ σε κάθε φυσικό πρόσωπο/πελάτη.

larissanet.gr