Περτούλι – Πρώτα ο Άνθρωπoς;;;

20141123 154641

Σε μια εποχή αν μη τι άλλο δυσκολιών και οικονομικής κρίσης, η ανάπτυξη έρχεται ως κύριο μέλημα κυβερνόντων και μη.

Καθώς ο χειμώνας πλησιάζει, δύο είναι οι ναυαρχίδες της προβολής του νομού σε όλες τις γωνιές της χώρας. Ο «Μύλος των Ξωτικών» στην πόλη των Τρικάλων και ο ορεινός όγκος με κύριο εκφραστή το Περτούλι και το Χιονοδρομικό Κέντρο. Και ενώ ο πρώτος προορισμός δείχνει να έχει βρει για τα καλά το δρόμο του, ο δεύτερος δείχνει κάπου να χωλαίνει!

Τον τελευταίο καιρό στο Περτούλι, σύμφωνα με πληροφορίες του trikalaIN εντός του οικισμού περιφέρονται ιδιόκτητα πλην όμως ασυνόδευτα οικόσιτα ζώα (αγελάδες, άλογα, αμνοερίφια), μολύνουν με ακαθαρσίες τους δρόμους, καθώς και εισέρχονται σε περιβόλους κατοικιών, επιχειρήσεων και άλλους περιφραγμένους χώρους και καταστρέφουν στην κυριολεξία ότι βρεθεί στο δρόμο τους.

20141123 154456

Τον τελευταίο καιρό υπάρχουν συνεχείς αντεγκλήσεις των επαγγελματιών της περιοχής με τους ιδιοκτήτες των ζωντανών χωρίς όμως να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα και με την αρχή του τόπου να είναι απούσα!

Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν τέτοιου είδους καταστάσεις σε έναν τέτοιο προορισμό όπου χιλιάδες κόσμου συρρέουν για τις χειμερινές διακοπές τους.

Αναμένουμε την άμεση αντίδραση και τη θέση του Δήμου Πύλης για το θέμα, ώστε να κάνει πράξη το όραμά του για το Δήμο!

Είπαμε «Πρώτα ο Άνθρωπος» κ. Μαράβα, όχι τα ζώα!

.