Περισσότερη έμπρακτη αλληλεγγύη στον Δ. Τρικκαίων από το Πρόγραμμα Αντιμετώπισης της Φτώχειας

ftoxeia

«Δυστυχώς αναγκαζόμαστε να παραχωρήσουμε συνέντευξη Τύπου», ανέφερε το πρωί ο Δήμαρχος Τρικκαίων, για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων των πρώτων δύο μηνών υλοποίησης του Προγράμματος Αντιμετώπισης της Φτώχειας. Και το ανέφερε αυτό, καθώς διαπιστώνεται η μεγάλη ανάγκη για παροχή υποστήριξης σε συνδημότες μας.

Και μάλιστα υποστήριξης στην ανάγκη ακόμη και για συναναστροφή, εκτός της παροχής σίτισης και στέγασης. Αυτό, εξάλλου, είναι και το αντικείμενο του προγράμματος, που υλοποιεί η «Συνειρμός» αμκε σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων και ειδικότερα, τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύη, το οποίο επισήμως άρχισε πριν δύο μήνες. Και σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στις εγκαταστάσεις του, στον 1ο όροφο του παλιού νοσοκομείου Τρικάλων, επισημάνθηκε η μεγάλη συμμετοχή και προσφορά τρικαλινών πολιτών και επιχειρήσεων, σε υλικά, χρήματα, φάρμακα, φαγητό.

Αφού οι εκπρόσωποι των τοπικών μέσων ενημέρωσης ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις, όπου πλέον φιλοξενείται και το Κοινωνικό Ιατρείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο, ο κ Δημήτρης Παπαστεργίου, αναφέρθηκε στη σημασία της ανιδιοτελούς προσφοράς και συμμετοχής των τρικαλινών στο πρόγραμμα. Κάτι που πρέπει να συνεχιστεί, ως απόδειξη αλληλεγγύης στους συνανθρώπους μας, ανέφερε.

Ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Τρικάλων κ. Γ. Σουφλιάς επεσήμανε τη συνέχεια των υπηρεσιών ως προς την προσφορά σε συνδημότες, υπενθυμίζοντας και την υποστήριξη του νοσηλευτικού ιδρύματος (σε φάρμακα, σίτιση, συνδρομή κάθε είδους). Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων, κ. Χρ. Μπλουγούρας, που εκπροσωπεί τους επιχειρηματίες που προσέφεραν προϊόντα, τόνισε τη σπουδαιότητα της δομής, ενώ εκ μέρους της αρμόδιας διεύθυνσης του Δήμου, ο προϊστάμενός της κ. Γ. Χαρίσης αναφέρθηκε στο πλήθος των δράσεων που υλοποιούνται. Εκ μέρους της «Συνειρμός», ο κ. Κ. Φώλιας τόνισε την αναγκαιότητα να γνωστοποιηθεί η δομή, καθώς συνδημότες που χρειάζονται τις υπηρεσίες της, πιθανώς να τις αγνοούν. Όπως συνέβη σήμερα, με άτομο που κατόπιν ενημέρωσής του και δημοσιοποίησης του θέματος, προσήλθε στο παλιό νοσοκομείο.

Στοιχεία

Σύμφωνα με τα στοιχεία του προγράμματος, ανά δράση, εξυπηρετήθηκαν:

ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

Κοινωνική Λογοδοσία
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Οκτώβριος Νοέμβριος
Δημότες που εξυπηρετήθηκαν 13 23
Αριθμός επισκέψεων, ανά ημέρα (ΜΟ) 10 17

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ 2ΜΗΝΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ – ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ από 10 επιχειρήσεις και φορείς

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
Κοινωνική Λογοδοσία
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Οκτώβριος Νοέμβριος
Δημότες που εξυπηρετήθηκαν 56 83
Αριθμός μερίδων που διατέθηκαν, ανά ημέρα (ΜΟ) 53 75

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ και ΓΕΥΜΑΤΩΝ κατά το 2μηνο Οκτώβριος – Νοέμβριος από 15 επιχειρήσεις και φορείς

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ
Κοινωνική Λογοδοσία
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014
Αφορά μόνον τρόφιμα και είδη καθαριότητας Οκτώβριος Νοέμβριος
Οικογένειες που εξυπηρετήθηκαν με «καλάθι» αξίας 40 € 128 150
Οικογένειες που εξυπηρετήθηκαν με «καλάθι» μικρότερης αξίας 170 70
Συνολικός αριθμός ωφελουμένων (συμπεριλαμβάνονται τα μέλη των οικογενειών) 911 656
Προσέφεραν είδη, 22 επιχειρήσεις και 60 πολίτες.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ
Κοινωνική Λογοδοσία
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Οκτώβριος Νοέμβριος
Ωφελούμενοι 47 90
Αξία φαρμάκων που εισήχθησαν 69.365 € 11.097 €
Αξία φαρμάκων που χορηγήθηκαν 677 € 2.179 €

ΠΡΟΣΈΦΕΡΑΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗ, το Γενικό Νοσοκομείο, δύο ιδιοκτήτες φαρμακείων, ανώνυμοι συμπολίτες, καθώς και η αδελφοποιημένη με ην Καλαμπάκα, γερμανική πόλη του Σβάμπαχ.

Από το γραφείο Τύπου

*ΣΗΜ.: Ο αριθμός ωφελουμένων δεν λειτουργεί αθροιστικά. Δείχνει απλώς την αύξηση από μήνα σε μήνα. Για παράδειγμα, στους 90 ωφελούμενους του Κοινωνικού Φαρμακείου κατά τον μήνα Νοέμβριο, συμπεριλαμβάνονται οι 47 του μήνα Οκτωβρίου.