Πένες με γαρίδες, βότκα και παρμεζάνα

Ένα πολύ νόστιμο πιάτο

Υλικά

Πένες 500 γρ
Γαρίδες 250 γρ μικρές καθαρισμένες
Κρέμα γάλακτος 200 γρ
Παρμεζάνα 200 γρ
Κρεμμύδι 1 ψιλοκομμένο
Βότκα 1 σφηνάκι
Αλάτι – πιπέρι
Ελαιόλαδο 5 κουταλιές της σούπας

Οδηγίες
Βράζουμε τις πένες, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε την βότκα και την αφήνουμε να εξατμιστεί εντελώς. Στη συνέχεια βάζουμε και την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε την σάλτσα να δέσει. Μόλις δούμε ότι η σάλτσα μας είναι έτοιμη προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τις πένες ανακατεύουμε καλά και στο τέλος προσθέτουμε και την παρμεζάνα.

parapolitika.gr