Παζαϊτης: Η ελεγχόμενη στάθμευση θα δώσει λύσεις στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης

Για το μεγαλόπνοο σχέδιο της εφαρμογής και πάλι μετά από χρόνια του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης στη πόλη, μίλησε το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣτάθμιση και τον Δημήτρη Παδιό, ο Πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης «Αστική Ανάπτυξη» Τάκης Παζαϊτης.

Όπως επεσήμανε, η επαναφορά της ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο των Τρικάλων, θα συμβάλλει στην βελτίωση του κυκλοφοριακού και θα εξυπηρετήσει σε πολλές περιπτώσεις τους οδηγούς που αναζητούν μια θέση στάθμευσης. Μ΄ένα πολύ μικρό αντίτιμο της τάξης των 0,60 € ανά ώρα και με την βοήθεια της τεχνολογίας με μια ειδική εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνο, οι οδηγοί θα έχουν την δυνατότητα να βρίσκουν μια θέση στάθμευσης, χωρίς να χρειάζεται να μετακινούνται άσκοπα για κάτι τέτοιο, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα. Η Δημοτική αρχή προσανατολίζεται να βάλει ξανά το μέτρο σε εφαρμογή τους επόμενους μήνες, κάτι που είχε σταματήσει εδώ και χρόνια με την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας.

Ο κ. Παζαϊτης αναφέρθηκε και στις άλλες δραστηριότητες της «Αστικής Ανάπτυξης», όπως  είναι η διαμόρφωση και η συντήρηση των αθλητικών κέντρων του δήμου (Άη Γιώργη, Σωτήρας και Ριζώματος), η λειτουργία των δημοτικών parkingκ.α.

Ερωτώμενος για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η κοπή δέντρων από την δημοτική αρχή των δέντρων κατά μήκος των όχθεων του Αγιαμονιώτη ποταμού, ένα θέμα που έφτασε μέχρι την Βουλή μέσω επερώτησης Βουλευτή του Μέρα 25, ο Τάκης Παζαϊτης ανέφερε πως όχι μόνο δεν συμφωνεί μ’ αυτές τις αντιδράσεις, αλλά ήταν χρέος της δημοτικής αρχής ο καθαρισμός των όχθεων που είχαν μετατραπεί σε απέραντο σκουπιδότοπο, με παλιά δέντρα, μπάζα, φερτά υλικά και σκουπίδια που εμπόδιζαν κάθε άνθρωπο να πλησιάσει. Τώρα με τον καθαρισμό και την κατάλληλη διαμόρφωση, όλη η περιοχή του Αγιαμονιώτη θα εξελιχθεί σιγά σιγά σε ένα χώρο περιπάτου και αναψυχής, τον οποίο θα μπορούν να χαίρονται όλοι οι δημότες.