Πατατοταραμοκεφτέδες

Υλικά

  • 1 συσκευασία νιφάδες πατάτας για πουρέ (1 φάκελος)
  • 80γρ. ταραμά
  • 2 φλιτζάνια νερό χλιαρό
  • 1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο απαλό για το τηγάνισμα

Είναι τόσο νόστιμοι, που δεν χρειάζεται να περιμένετε την εποχή της νηστείας για να τους απολαύσετε. Οι πατατοκεφτέδες είναι μια διαχρονική γευστική αξία.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σοτάρετε το κρεμμύδι στις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο μέχρι να ξανθύνει ελαφρά.

Βήμα 2

Διαλύετε τον ταραμά στο χλιαρό νερό και προσθέτετε τις νιφάδες, το κρεμμύδι, λίγο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιογενές.

Βήμα 3

Πλάθετε μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια χωρίς να τα αλευρώσετε.

Βήμα 4

Βάζετε αρκετό λάδι να κάψει σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζετε λίγα λίγα τα κεφτεδάκια μαζί. Αν βάλετε πολλά, θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και θα διαλυθούν τα κεφτεδάκια.

Βήμα 5

Βγάζετε τα κεφτεδάκια με τρυπητή κουτάλα και τα βάζετε σε χαρτί κουζίνας, να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Τα σερβίρετε ζεστά, μαζί με άλλα ζεστά νηστίσιμα μεζεδάκια.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food Styling: Tina Webb

olivemagazine.gr