Πατατοσαλάτα με βραστά λουκάνικα

Υλικά συνταγής

  • 600 γρ. πατάτες
  • 200 γρ. λουκάνικα βραστά κομμένα σε ροδέλες
  • 200 ml γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 80 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη σε λεπτό τρίφτη
  • 3 κουταλιές της σούπας ξίδι από λευκό κρασί
  • 4 κουταλιές της σούπας τσάιβ ή δενδρολίβανο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φετάκια
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια. Τις ρίχνετε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει και τις αφήνετε 20΄-25΄, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να κρατάνε λίγο.
  2. Στο μεταξύ χτυπάτε στο μπλέντερ το γιαούρτι με τη μαγιονέζα, το τυρί και το ξίδι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αδειάζετε το μείγμα σ’ ένα μεγάλο μπολ σαλάτας και προσθέτετε λίγο αλάτι και αρκετό πιπέρι.
  3. Στραγγίζετε τις πατάτες, τις ρίχνετε κι αυτές στο μπολ μαζί με τα λουκάνικα και ανακατεύετε καλά να πάει παντού η σάλτσα. Σερβίρετε αμέσως την πατατοσαλάτα ζεστή γαρνίροντας με το κρεμμύδι και το δενδρολίβανο ή το τσάιβ.

     

Συμβουλή

Αν δεν υπολογίζετε θερμίδες και λιπαρά, μπορείτε να αντικαταστήσετε το γιαουρτάκι με κρέμα γάλακτος.

icookgreek.gr