Πατάτες τραγανές με μπέικον

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό πατάτες μικρές ή μέτριου μεγέθους, πλυμένες
  • 5 φέτες μπέικον σε κομματάκια
  • λάδι για τηγάνισμα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη ή μαϊντανό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ψήνετε τις πατάτες καλυμμένες με αλουμινόχαρτο ή αντικολλητικό χαρτί σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για περίπου 25′-’30’, να μαλακώσουν.
  2. Βγάζετε τις πατάτες απ’ το φούρνο και, μόλις κρυώσουν λίγο, αφαιρείτε τη φλούδα και τις κόβετε στη μέση ή σε ροδέλες, ανάλογα με το μέγεθός τους.
  3. Τηγανίζετε τις πατάτες σε καυτό λάδι στο οποίο έχετε προσθέσει λίγο σκόρδο. Μόλις γίνουν όσο ρόδινες και τραγανές επιθυμείτε, τις βγάζετε, τις ακουμπάτε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί και τις αλατίζετε.
  4. Ρίχνετε τα φετάκια του μπέικον στο τηγάνι, τα ροδίζετε κι αυτά, τα προσθέτε στις πατάτες και στη συνέχεια τις σερβίρετε πασπαλίζοντας με ρίγανη, μαϊντανο ή άλλα μυρωδικά και μπαχαρικά της αρεσκείας σας.

Λίγα λόγια για τη συνταγή

ΟΡΕΚΤΙΚΑ & ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΕΣ | Συνταγή για τραγανές πατάτες διπλοψημένες με μπέικον. Συνοδέψτε ψητά και bbq ή απολαύστε τις σκέτες με φρέσκια πράσινη σαλάτα.

icookgreek.gr