ΠΑΣΟΚ: Ξεφουσκώνει ο Δούκας – Ο Παύλος Γερουλάνος θα μπει στον β’ γύρο απέναντι στο Νίκο Ανδρουλάκη

Στη δημοσκόπηση της GPO προηγείται με άνεση ο σημερινός πρόεδρος με ποσοστό 39,4%

Αναμενόμενα με όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της της GPO για τα Παραπολιτικά. Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει μεγάλο και καθαρό προβάδισμα στην εσωκομματική κούρσα του ΠΑΣΟΚ, κάτι το οποίο φαίνεται εύκολα στον χώρο των ψηφοφόρων και των μελών του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο όλα θα κριθούν στον δεύτερο γύρο, στον οποίο όπως δείχνιυν οι δημοσκοπήσεις, θα μπει με σημαντικό προβάδισμα ο Ανδρουλάκης.

Στη μέτρηση και στο ερώτημα ποιον θα ψηφίσετε για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει ποσοστό 39,4%. Ακολουθεί ο Χάρης Δούκας με 22,3% και σε μικρή απόσταση ο Παύλος Γερουλάνος με 19,9%. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι στη δεύτερη θέση θα περάσει ο Παύλος Γερουλάνος. Είναι πιο σοβαρός και πιο μετριοπαθής από τον Δούκα και θα έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσει τον Ανδρουλάκη στον δεύτερο γύρο. Ο Δούκας είναι σχεδόν δεδομένο ότι θα χάσει από τον Ανδρουλάκη και μάλιστα με μεγάλη διαφορά. Μόνο ο Γερουλάνος θα έχει τύχη απέναντι στον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στον δεύτερο γύρο της αναμέτρησης όποια και αν είναι η διαφορά του πρώτου από τον δεύτερο.

Τέταρτη εμφανίζεται η Μιλένα Αποστολάκη με 7,9% και πέμπτος ο Μιχάλης Κατρίνης με 5%. Στην έρευνα της GPO δεν συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα της Νάντιας Γιαννακοπούλου και του Γιάννη Κανελλάκη, οι οποίοι δήλωσαν επίσης ότι θα είναι υποψήφιοι, αφού είχε ξεκινήσει η μέτρηση.

Επίσης, το 71,8% του συνόλου των ψηφοφόρων αποτιμά αρνητικά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Στους ψηφοφόρους οτυ ΠΑΣΟΚ τπ 52% εκτιμά ότι δεν επιτεύχθηκαν οι εκλογικοί στόχοι, έναντι 46% που θεωρεί ότι το αποτέλεσμα ήταν θετικό.