ΠΑΣΕΒΕ – Γραμματεία Τρικάλων κάλεσμα

ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΙΣ 10 π μ

Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι

8 χρόνια τώρα μας τσακίζει η καπιταλιστική οικονομική κρίση.

Φορολογία, χρέη, αναδουλειά, λουκέτα, συντάξεις πείνας.

Κατασχέσεις, πλειστηριασμοί ακόμη και για χρέος 500 ευρώ στο δημόσιο και τους δήμους.

Οι κατασχέσεις λογαριασμών έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Την ίδια ώρα είναι στο πρόγραμμα 10.000 πλειστηριασμοί μέσα στο 2018 καθώς και 40.000 κάθε χρόνο στην επόμενη τριετία (συνολικά 130.000 σπίτια στο σφυρί μέχρι το 2021).

Μας εξαπάτησαν άγρια, για μια ακόμη φορά, με τις 120 δόσεις, αφού ελάχιστοι θα καταφέρουν να μπουν στη ρύθμιση με τους όρους και τις προϋποθέσεις που προβλέπει αλλά και το οικονομικό κόστος που θα έχει αυτή η απόπειρα.

Οι υποσχέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για μερίδιο στη “δίκαιη” ανάπτυξη, αποδείχθηκαν για μία ακόμα φορά στάχτη στα μάτια για τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και τα λαϊκά στρώματα του τόπου μας.

Ο δρόμος της «δίκαιης» ανάπτυξής που επαγγέλλεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι στρωμένος με κατασχέσεις, πλειστηριασμούς και νέα αντιλαϊκά μέτρα για να θωρακιστεί η κερδοφορία των λίγων. Η λεγόμενη μεταμνημονιακή εποχή, για την οποία σκίζει τα ιμάτιά της και η αξιωματική αντιπολίτευση,που ετοιμάζεται να πάρει το τιμόνι της αντιλαϊκής πολιτικής, σχεδιάζεται και αυτή με τις προδιαγραφές των μεγάλων επιχειρηματιών και των μονοπωλίων και σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Και μέσα σε όλο αυτό τον ορυμαγδό των αντιλαϊκών μέτρων που τσακίζουν μαζί με τους εργαζόμενους και εμάς το ίδιο και περισσότερο, ήρθε η «αγωνιστική απάντηση» απ’ τους καρεκλοκένταυρους των συνδικαλιστικών ηγεσιών,  εντεταλμένους να μας αποκοιμίζουν και να καλλιεργούν την αναμονή, τις αυταπάτες, εν τέλει την παραίτηση από αγώνες και διεκδικήσεις, υπηρετώντας με συνέπεια τις κυβερνητικές πολιτικές, αυτές δηλαδή που εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων και κάποιων μεγάλων ΜΜΕ που τρέφονται στις παρυφές των μονοπωλίων. Συγκροτήθηκε, λέει, «κοινωνική» συμμαχία με τη συμμετοχή των ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, επιμελητήρια και λοιπούς επαγγελματικούς φορείς. Και μάλιστα εξαγγέλθηκε και η πρώτη δημόσια δράση της, για τις 30 Μαΐου ως «πανεθνική μέρα δράσης ενάντια στις ασκούμενες πολιτικές λιτότητας, ανεργίας και υπερφορολόγησης ».

Αυτοί οι αραχτοί στις άνετες πολυθρόνες της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ, που έκαναν μόκο όταν ψηφίζονταν το Γενάρη το πολυνομοσχέδιο για την επέκταση των πλειστηριασμών, αυτοί που λοιδορούσαν την απεργία σαν ξεπερασμένη και αρνήθηκαν κάθε αντίδραση που πρότεινε το αγωνιστικό κίνημα των ΕΒΕ, έρχονται σήμερα να παίξουν για μια ακόμη φορά το ρόλο τους, δίνοντας χείρα βοήθειας στην κυβέρνηση με τις «αγωνιστικές» παρεμβάσεις που εξήγγειλαν για τη μέρα της Πανελλαδικής απεργίας.

 

Μαζί τους βέβαια και οι πρόεδροι της Ομοσπονδίας και του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων, οι κ. Αγγελάκης και Μπλουγούρας, που κατέχουν εξέχουσες θέσεις στα Διοικητικά συμβούλια της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ, οπότε είναι αυτονόητο ότι δε θα μπορούσαν να ξεχωρίσουν από αυτή τη γραμμή του «αγώνα» και οι τοπικές ηγεσίες της Ομοσπονδίας των ΕΒΕ και του Εμπορικού Συλλόγου. Με τη γνωστή τακτική του επικυρίαρχου που τους διακρίνει, χωρίς απόφαση των ΔΣ, καλούν σε παρεϊστικη συγκέντρωση των ΕΒΕ κάτω απ’ τα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Αυτοί που όλο το προηγούμενο διάστημα της καπιταλιστικής κρίσης, που μαστίζει τη ζωή και το μεροκάματό μας, κώφευαν στα καλέσματα για αγωνιστικές διεκδικήσεις, καλλιεργώντας την αναμονή για αποτελέσματα των «κοινωνικών διαλόγων», μας καλούν σήμερα σε «αγωνιστικές» δράσεις στο καφέ της οδού Απόλλωνος κάτω απ’ τα γραφεία μας.

 

Έλαμψαν δια της απουσίας τους από κάθε αγωνιστική παρέμβαση είτε στην εφορία, είτε στο ΤΕΒΕ, είτε στο ΚΕΑΟ και όπου αλλού οι αυτοαπασχολούμενοι διεκδίκησαν να μπει φρένο στην επίθεση που δεχόμαστε απ’ τις αντιλαϊκές πολιτικές. Ταυτόχρονα βέβαια έλαμψαν δια της παρουσίας τους στο τραπέζι των κοινωνικών διαλόγων, συνδαιτημόνες των βιομηχάνων, τραπεζιτών, μεγαλεμπόρων και μεγαλοξενοδόχων. Είναι οι στιγμές που μας «σώζουν» απ’ τα προβλήματά μας, φορτώνοντάς μας κι άλλα βάρη.

 

Είναι οι ίδιοι που κάτω απ’ την πίεση των δυσάρεστων εξελίξεων με τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις και την ανησυχία των αυτοαπασχολούμενων για το ζήτημα αυτό, αναγκάστηκαν σε σύσκεψη των εκλεγμένων και άλλων συναδέλφων να συσταθεί επιτροπή νομικής βοήθειας στους συναδέλφους που κινδυνεύουν, αλλά την ξέχασαν μόλις τέλειωσε η σύσκεψη.

 

Και σήμερα καλούν σε μια «άκακη» γι αυτούς μάζωξη, μακριά απ’ τους «επικίνδυνους» εργαζόμενους και αγρότες αλλά και το αντιμονοπωλιακό κίνημα των ΕΒΕ, μακριά δηλαδή από την  πραγματική κοινωνική συμμαχία του λαού από τα κάτω, εκεί που συναντώνται οι αγωνίες και οι αγώνες για την επιβίωσή μας σήμερα και το καλύτερο μέλλον αύριο για μας και τα παιδιά μας.

 

Αυτή η δράση και η πραγματική κοινωνική συμμαχία έχει ήδη δώσει ορισμένα θετικά δείγματα γραφής στους αγώνες που αναπτύχτηκαν τα προηγούμενα χρόνια (ενάντια στα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, τον αντιασφαλιστικό νόμο, για τη νομοθέτηση της κυριακάτικης αργίας, ενάντια στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς) και πρέπει τη στηρίξουμε και να τη  δυναμώσουμε με τη συμμετοχή μας. Να μην τη θυσιάσουμε στις επιδιώξεις και τις αυταπάτες που καλλιεργούν οι συμβιβασμένες ηγεσίες των ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ και οι σύμμαχοί τους.

Γυρίστε τους την πλάτη, μόνο για τα δικά μας συμφέροντα δεν αγωνίζονται.

 

Οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι με το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συνεργασίας των ΕΒΕ

ΖΙΑΚΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΘΩΜΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΚΙΣΚΙΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΝΤΑΟΥΛΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΡΙΜΠΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΧΑΝΤΖΙΑΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ