Πάσχα: “Καίνε” οι τιμές στις λαμπάδες, απλησίαστα τα σοκολατένια αυγά – “Ράλι” ακρίβειας

Αντιμέτωποι με τις υψηλές τιμές στο σύνολο σχεδόν των προϊόντων, που είναι συνδυασμένα με το Πάσχα, θα βρεθούν φέτος οι καταναλωτές. Η ακρίβεια δεν άφησε ανεπηρέαστη ούτε τη συγκεκριμένη αγορά, με τους πολίτες να καλούνται να πληρώσουν ακόμη και τα διπλάσια χρήματα από αυτά που ξόδεψαν πέρυσι για τις αγορές τους.

Το ράλι της ακρίβειας κάνει δύσκολο το Πάσχα του νονού και της νονάς με τιμές που “καίνε”, πανάκριβες λαμπάδες και απλησίαστα σοκολατένια αυγά.

Πέρυσι οι λαμπάδες, απλές και παραδοσιακές είχαν από 2 έως 4 ευρώ, ενώ φέτος, από 3 έως και 10 ευρώ. Πριν από έναν χρόνο, οι πιο στολισμένες με δωράκια είχαν από 10 ευρώ μέχρι και 40 ευρώ, ενώ φέτος οι τιμές έχουν πολλαπλασιαστεί και ξεκινούν και πάλι από τα 10 αλλά φτάνουν ως και τα 50 ευρώ.

“Τον ανήφορο” έχουν πάρει και τα σοκολατένια αυγά

Η πανελλαδική έρευνα της εκπομπής του Mega “Live News” για τα αυγά από σοκολάτα, απαραίτητα για κάθε βαφτιστήρι, με βάρος από 600-700 γραμμάρια, πέρυσι κατέγραψε πως ξεκίναγαν από 12 ευρώ και “χτύπαγαν ταβάνι” στα 20 ευρώ ανάλογα και με το μέγεθος. Φέτος, τα αυγά των 600 γραμμαρίων ξεκινούν από 18 μέχρι 66 ευρώ.

Όσο για το τσουρέκι που κάθε πασχαλινό τραπέζι πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα ή και περισσότερα αν μιλάμε για μεγάλες οικογένειες, το 2021 οι τιμές ήταν επίσης πιο κάτω και στα σκέτα και στα γεμιστά με σοκολάτα, με φρούτα, κάστανα ή και συνδυασμούς και επικάλυψη. Οι τιμές είχαν από 5 ευρώ τα απλά και έφταναν στα 15 ευρώ το τεμάχιο για τα πιο ακριβά. Φέτος, πάλι με καπέλο λόγω του ενεργειακού κόστους, πωλούνται από 7 ως 15 ευρώ.

Συνολικά, το κόστος έχει εκτοξευτεί από 75 στα 131 ευρώ, δηλαδή σχεδόν τα διπλάσια λεφτά.

Την ίδια ώρα ,ακριβότερα κατά πολύ είναι και τα παιχνίδια, αλλά και τα ρούχα.

Έτσι, πρακτικά ένας νονός δύσκολα θα καταφέρει να ικανοποιήσει το βαφτιστήρι του με λιγότερα από 200 με 250 ευρώ. Αν μάλιστα έχει δύο βαφτιστήρια τότε όλο το δώρο Πάσχα θα πάει εκεί.

thetoc.gr