Παρουσίαση Βιβλίου στο RossoNero

Ένα ταξίδι που ονειρεύονται να κάνουν οι ταξιδευτές όλων των εποχών, Μόσχα-Βλαδιβοστόκ με τον Υπερσιβηρικό, την πιο μυθική σιδηροδρομική διαδρομή στον κόσμο: 9.288 χιλιόμετρα, 53 σταθμοί, 8 διαφορετικές χρονικές ζώνες, μια διαδρομή που διασχίζει μια ολόκληρη ήπειρο, το 1/3 της περιφέρειας του πλανήτη.

Ενα τρένο που το λένε Ρωσία, μεταφορικά και στην κυριολεξία, μια μικρογραφία της, κάθε σταθμός και ιστορία, αγώνες, η επανάσταση, το παρελθόν, το τώρα, άνθρωποι, όνειρα, σχέσεις, γεύσεις, τοπία και στιγμές που κόβουν την ανάσα, θερμοκρασίες πολύ υψηλές εντός, πολύ χαμηλές εκτός, -43 δείχνει κάποιες φορές το θερμόμετρο, αντιθέσεις ακραίες, βότκα πάντα. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Είναι μια ψυχοθεραπεία σε ράγες, όπως λέει κι ο ίδιος ο συγγραφέας, η δυνατότητα να γνωρίσει κανείς κάθε καρυδιάς καρύδι από την τεράστια και πολυπολιτισμική αυτή χώρα. Καμιά φορά και τον εαυτό του. Από την καλή και από την ανάποδη. Την Κυριακή το απόγευμα στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο rossonero ο Γιώργος Πιτροπάκης θα μας πάει μια βόλτα με τον υπερσιβηρικό του. Σπεύσατε, η αμαξοστοιχία αναχωρεί στις 19.30.