Παρουσιάστηκε στη βιβλιοθήκη Καλαμπάκας το βιβλίο της Άννας Γαλανού «Ζωές απέναντι»

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ Καλαμπάκας, παρουσιάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη βιβλιοθήκη της πόλης, το νέο βιβλίο της συγγραφέως Άννας Γαλανού «Ζωές απέναντι».

Για το βιβλίο μίλησαν οι:

  • Σωτηρία Σίμου, αντιπρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του ΓΕΛ Καλαμπάκας
  • Γκαραβέλας Στέφανος, μέλος της ελληνικής γνωστικής αναλυτικής ψυχοθεραπείας, πτυχιούχος ιατρικής σχολής Θεσσαλονίκης – ειδίκευση στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκη

Η συγγραφέας υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου και συνομίλησε με το κοινό.

Το βιβλίο πραγματεύεται  αληθινές ιστορίες κακοποίησης γυναικών θυμάτων βίας ή και εξιστορήσεις συγγενών θυμάτων που δεν βρίσκονται στην ζωή. Η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί μια από τις πιο διαδεδομένες μορφές έκφυλης βίας, παγκοσμίως μα δεν είναι η μοναδική μορφή που συναντάμε και μας απασχολεί. Μία μορφή βίας όπου σύμφωνα με το Συμβούλιο της Ευρώπης μία στις τέσσερις Ευρωπαίες βιώνει ή θα βιώσει ενδοοικογενειακή βία κάποια στιγμή στη ζωή της, ενώ κάθε χρόνο 6% έως 10% των γυναικών υφίστανται ενδοοικογενειακή βία. Μπορεί να συμβεί σε όλες, στο γάμο, τη σχέση, τη συμβίωση, από τον νυν, πρώην ή τέως σύζυγο/σύντροφο.

Το μήνυμα που θέλει να περάσει το βιβλίο, είναι «μιλήστε», μιλήστε πριν είναι αργά. Η συζήτηση που θα επακολουθήσει της παρουσίασης έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση πάνω στο θέμα της ενδοοικογενειακής βίας.