Παραίτηση με αιχμές από τον Κώστα Πατέρα

 

 

 

pateras2_copy

 

 

 

 

Την παραίτησή του από το ΛΑΟΣ γνωστοποίησε ο Κώστας Πατέρας, πολιτευτής Τρικάλων, με επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο του κόμματος, Γιώργο Καρατζαφέρη.

Στην επιστολή ο πολιτευτής, αναφέρει:

 

 

 

 

Κύριε Πρόεδρε,

Στις εκλογές του 2009 και του 2012, ήμουν υποψήφιος βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. στο Νόμο Τρικάλων και πρώτος στους σταυρούς προτίμησης, παρά το γεγονός ότι και η ανυπαρξία τις τοπικής οργάνωσης ήταν οφθαλμοφανής και η δική σας απουσία ήταν έντονη.

Στις 19/5/2012, σε κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος και των πρώην Βουλευτών, αποφασίσατε την αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Αγνοήσατε τους εκατοντάδες υποψηφίους βουλευτές σ’ όλη την χώρα, οι οποίοι σήκωσαν όλο το βάρος της προεκλογικής εκστρατείας, στο κέντρο και στην περιφέρεια, και αποφασίσατε με μια μικρή ομάδα «για εμάς χωρίς εμάς». Αυτό δεν είναι ούτε δίκαιο, ούτε ηθικό, ούτε σωστή πολιτική επιλογή.

Η τελική απόφασή σας για αυτόνομη κάθοδο και ο τρόπος που αυτή πήρε σάρκα και οστά με βρίσκουν αντίθετο, σε μια κρισιμότατη στιγμή, για την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, για την οικονομική της ύπαρξη και για το μέλλον των νέων γενεών.

Ελπίζω, τα όσα γράφτηκαν και ειπώθηκαν για «βόλεμα» των παρατρεχάμενών σας, στην προσπάθεια συνεργασίας με την Ν.Δ., να ‘ναι δημοσιογραφικές κακίες και να μην αποτελούν πραγματικότητα, γιατί τότε οι κινήσεις αυτές δεν τιμούν ούτε εσάς προσωπικά ούτε εμάς τους υποψηφίους βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ.

Επειδή οι αρχές και οι αξίες, που εγώ αναζητούσα, χάθηκαν κάπου ανάμεσα στην παρεοκρατία και στην πολιτική σκοπιμότητα σας γνωρίζω ότι αποχωρώ από το ΛΑ.Ο.Σ. και σας εύχομαι καλή τύχη στις προσωπικές σας πολιτικές φιλοδοξίες.