Παρέμβαση της Ιωάννας Καρρά για τα προβλήματα του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου

Ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δυστυχώς, προτίμησε να αφιερώσει περισσότερο χρόνο και φαιά ουσία στην προεκλογική του περίοδο, εγκαταλείποντας, ουσιαστικά τον αγροτικό κόσμο… Ο νυν, υπηρεσιακός, καλείται να αντιμετωπίσει ουκ ολίγες προκλήσεις…

-Μία μη λειτουργική πλατφόρμα δηλώσεων ΟΣΔΕ και μάλιστα εκτός χρονικών ορίων. Εκκρεμούν ακόμη οι εφαρμοστικές αποφάσεις, με αποτέλεσμα οι αγρότες, ακόμα και αν ανοίξει το σύστημα, να μη γνωρίζουν ακριβώς πως θα γίνουν οι νέες δηλώσεις προς μέγιστο όφελός τους.

-Αύξηση του κόστους παραγωγής με ταυτόχρονη μείωση της τιμής πώλησης των αγροτικών προϊόντων. Δυστυχώς, οι μειώσεις έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται αισθητές τόσο στη φυτική όσο και στη ζωική παραγωγή. Ήδη, σήμερα, Τρικαλινή βιομηχανία εξέδωσε τιμολόγια με 15% μείωση σε όλους τους παραγωγούς συγκεκριμένου Νομού της βόρειας Ελλάδας.

-Ένα μεγάλο μέρος των ΤΟΕΒ της χώρας είναι υπερχρεωμένοι στη ΔΕΗ, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς νερό ανά πάσα στιγμή. -Η απώλεια εισοδήματος των αγροτών λόγω των καιρικών συνθηκών, επιδεινώνει επιπλέον το χαμηλό περιθώριο κέρδους και δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα.

-Μεγάλο μέρος των επιδοτήσεων δεν έχει δοθεί σε ουκ ολίγους παραγωγούς ανά την Ελλάδα.

-Τι θα ακολουθήσει; Θα δοθούν απαντήσεις; Θα αναληφθούν ευθύνες; Καμιά κάλπη και κανένας πανηγυρισμός δεν θα ταΐσει τις οικογένειές μας. Δυστυχώς, πολλοί στο επάγγελμά μας κλείνουνε τα μάτια και το στόμα τους, ισχυριζόμενοι μια ανάπτυξη που δεν αποτυπώνεται στην καθημερινότητα… Ξέρεις, αν καταστραφεί ο γείτονάς σου, κάποια στιγμή το πρόβλημα θα φτάσει και στη δική σου πόρτα και θα είναι αργά… Η ισχύς εν τη ενώσει (όση είχε απομείνει) εξανεμίστηκε εν μία νυκτί και η κατσίκα του γείτονα μπορεί να ψοφήσει, αν είχε άλλα πιστεύω απ’ τη δική σου, αρκεί να μην σου μεταφέρει το “μικρόβιο”.

 

Η Ιωάννα Καρρά είναι υποψήφια Βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής