Παρέμβαση Σκρέκα για την εξισωτική των κτηνοτρόφων

skrekas vouli

Λύση στο μείζον πρόβλημα που έχει προκύψει με την μη καταβολή των εξισωτικών ενισχύσεων που δικαιούνται οι κτηνοτρόφοι αναζητά ο βουλευτής Ν. Τρικάλων της Ν.Δ. κ. Κώστας Σκρέκας.

Ο Τρικαλινός βουλευτής μάλιστα πρωτοστάτησε και μαζί με συναδέλφους του κατέθεσαν σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την άρση της αδικίας και την απόδοση των χρημάτων που αναλογούν στους κτηνοτρόφους της χώρας και ειδικότερα των Τρικάλων.

«Κατά την καταβολή της εξισωτικής ενίσχυσης των κτηνοτρόφων για το έτος 2013» αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Κ. Σκρέκας «παρατηρήθηκαν τεράστια προβλήματα … Επειδή δεν ταυτοποιήθηκαν τα δικαιώματα με τα αντίστοιχα βοσκοτόπια, οι κτηνοτρόφοι μας δεν πήραν την ενίσχυση για τους βοσκοτόπους, με αποτέλεσμα να μπουν στους λογαριασμούς τους λίγες δεκάδες ευρώ. Ακόμη πρέπει να τονίσουμε, ότι τα χρήματα που διατέθηκαν ως πρώτη δόση της εξισωτικής αποζημίωσης, ήταν μόνο 60 εκατ.».

«Επειδή η διακοπή της καταβολής της εξισωτικής ενίσχυσης θα οδηγήσει τις συγκεκριμένες κατηγορίες κτηνοτρόφων σε αφανισμό» υπογραμμίζει ο κ. Σκρέκας ζητά να πληροφορηθεί ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβει το Υπουργείο.

.